Home / Članci / Nema više sumnje!

Nema više sumnje!

Nema više sumnje!

Vaginalne infekcije čest su problem žena svih dobi. Najčešća je bakterijska vaginoza. Iako je češća nego što mislimo, puno je žena ne prepoznaje. U slučaju problema mnoge žene ne znaju od koje infekcije boluju iako se simptomi infekcija razlikuju.

Zašto dolazi do vaginalne infekcije?

Kada se naruši normalna ravnoteža vaginalne flore, dolazi do vaginalne infekcije. U slučaju prekomjernog razmnožavanja gljivica može se pojaviti gljivična infekcija vagine. Ako se prekomjerno razmnožavaju loše bakterije, možemo dobiti bakterijsku vaginozu. Simptomi se, naime, razlikuju, no unatoč tome, teško je sa sigurnošću znati o kojoj se infekciji vagine radi. Žene koje ne prepoznaju infekciju u nedoumici su, osjećaju se zbunjeno, čak i uplašeno. Zbog neugodnog osjećaja, koji je ponekad povezan i s boli, žele brza rješenja. No najprije trebaju znati od koje infekcije boluju.

Mogu li sama utvrditi od koje infekcije patim?

Nedavno je na hrvatsko tržište došao Canestest®, klinički dokazan test za samotestiranje kod čestih infekcija vagine. Testiranje je vrlo jednostavno i brzo, a rezultat je pouzdan za više od 90 posto.

Što sada kada znam koju infekciju vjerojatno imam?

U slučaju bakterijske vaginoze žena si može pomoći gelom Canesbalance®, koji klinički dokazano liječi simptome bakterijske vaginoze, a kod gljivične infekcije vagine i dalje se nudi klasični Canesten. Više na http://www.canesten.hr.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Vaginalna-infekcija-2

Plaćeni oglas o lijeku

Zadnja izmjena: 24.07.2017.

15 godina zdravstvenog portala Cybermed.hr
Revija za zdravlje
Prijava za newsletter

Anketa

Je li dvojni angažman liječnika u sustavu javnog zdravstva i privatnoj praksi koruptivna praksa i primjer sukoba interesa?

Ljekovito bilje