Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

umoran16

08.02.2017. 13:55

Poštovani molim Vas za savjet ,sin mi ima mitasere i akne po licu ,vratu,ramenima ali u zadnje vrijeme se šire po leđima .Izrazito crvene kasnije pobijele i ostane ožiljak ,,,,,u prvom mj.smo bili na KBC REBRO neurokirurgija zbog op .treće u 16 mj.i oni su čak zvali dermatologa ali nismo dočekali da netko dođe i vidi ili nam da konkretno kako da liječimo jer je on sad opet nepokretan pa to nam je jedan od velikih problema za odlazak kod dermatologa .Zato Vas molim da nam kažete što i kako da počnemo sa liječenjem jer prije dva dana smo išli na previjanje i bilo je akni uz sam rez ( na odjelu je dobivao dexsametazon -zbog op ....i to je pomoglo mnogo da se lice očisti ,manje je bilo velikih crvenih akni i mnoge su se posušile ......Bojim se da se na rezu ( vratni dio kralježnice ) još više ne naprave i stvore nam dodatni problem uz ovaj koji već imamo ( tm u leđnoj moždani C2-C7 ) ...pedijatar predlaže da mu počnemo davati Cefuroksim ....ako da koliko dugo i kako da ga troši ...zahvalna mama i sin /

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.02.2017. 19:10

Za teže akne se obično daju tetraciklini (npr. doksicklin kroz 8-12 tjedana). Naravno, teško je dati preporuku bez pregleda i bez konzultacije s neurokirurgom. Možda bi pomogao i cefuroksim.

umoran16

08.02.2017. 22:45

Da naravno dok smo bili na odjelu dva puta su slali uputnice -dermatoligu ali nisu došli na Rebro ,najvjerojatnije su smatrali da nije bitno iako su ih zvali sa tog odjela ( nama je žao jer smo sada u situaciji da bi se akne mogle pojaviti na rezu koji i nije bas mali a ima ih okolo ..Nadamo se da ce ove tab .bar ublazit ali receno je da ih moze piti samo pet dana svakih 12 h .Kad krenemo u Toplice nece moci u bazen ako oko reza biti otvorenih rana sad sad toga nas je najvise strah ..
Zahvaljujemo se na trudu da odgovorite, na odjel se vracamo 23.02. pa ćemo vidjet šta ce nam reci - da li su akne napravile dodatni problen . ja kao majka jako sam uplasena i zabrinuta /i velika želja mi je da se riješi što prije tog problema a ne znam na koji način ..pozdrav i hvala !