Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


bolne akne i upala


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nerak_

05.02.2016. 16:45

Postovani, imam jedan problem koji je cest, a radi se o pojavi bolnijih akni i to ne birajuci mjesto na tijelu u doba ovulacije. Najcesce je to vrat ili obrazi, prije par mjeseci izasao mi je veliki cir/akna na bedru toliko bolan te sam cak i temperaturu imala. Prosli mjesec sam u to doba ovulacije i milion aknica radila KKS i leukociti su mi bili 12, a i sedimentacija mi je bila malo povisena. Kako su me pitali, imam li nekih problema,da li sam prehladjena ili nesto slicno, odgovorila sam im da imam takve probleme u ovulaciji sa aknama koje su dosta upaljene na sto je ljekar rekao da to nista nije strasno i da je to ok. Zanima me Vase misljenje o mom problemu, da li treba da se uznemiravam? Da li je normalno da mi je tijelo u stanju upale kad je ovulacija? Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.02.2016. 11:15

Moguće je pogoršanje ili pojava akni za vrijeme ovulacije. One nastaju zbog hormonskih promjena tijekom ciklusa. Ipak, ako su promjene tako jako izražene uz takve simptome i na svim dijelovima tijela, trebalo bi vidjeti da se ne radi i o nečem drugom.

nerak_

10.02.2016. 10:45

O cemu bi moglo jos da se radi? hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.02.2016. 15:30

To mora utvrditi dermatolog na pregledu.