Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


dermatolog


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mischko

30.04.2006. 22:40

Poštovani!

Imam 28 godina i jedno dijete. Unazad 2 godine imam velikih problema sa kožom lica. Dermatolog mi je preporučio Oronazol kremu, losion s klindamicinom, girodal pastu, čak sam počela i koristiti Diane 35, ali na žalost bez ikakvog učinka. U posljednih desetak dana pojavio mi se i po nogama crveni osip koji me svrbi i ono što me zanima da li je moguće da je sve to nekakva alergijska reakcija? Molila bih da mi preporučite nekog dobrog dermatologa u Slavonskom Brodu ili Zagrebu, po mogućnosti privatnog, jer ovi po bolnicama baš se i ne trude previše.

Unaprijed zahvaljujem!

mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

24.05.2006. 08:44

Poštovana Mischko!

Niste opisali kakvi su problemi sa licem , te Vam svakako predlažem pregled kod dermatologa,ako želite ,možete se javiti u moju ordinaciju!
Pozdrav!

elma92

05.04.2014. 15:25

Poštovani,
Imam 21 godinu, pijem kontracepcijske pilule diane35 i primjetila sam da mi boja lica narandzasti bez obzira koji puder stavim. Znam staviti najsvjetliji puder i lice mi nakon par minuta postane narandzasto. Koristim šminku loreal, i kada kupim puder od neke druge marke, ista stvar je.
Da li mi možete reci sta je uzrok svemu tome?
Unaprijed Vam hvala!
Pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.04.2014. 16:20

Nažalost, ne mogu Vam reći o čemu je riječ. Iako, ne može se isključiti da su uzrok i Diane 35.

Lady_Josephine

06.07.2014. 23:35

Poštovani,

imam 19 godina i od prije 2 godine imam velikih problema s kožom lica, na početku to nije bilo toliko strašno, imala sam samo u području brade sitnih prištića koji me nisu toliko baš smetali, sve dok se to nije malo proširilo. Prije godinu dana sam dobila prištiće na obrazima, točnije s lijeve i desne strane kod nosa, a prištići na bradi su se malo proširili. Tu i tamo sam znala dobiti neki veliki upaljeni prištić za vrijeme mjesečnice. Tada sam odlučila uzeti kontracepcijske tablete diane 35, koje su mi smanjile jedino te velike upalne prištiće, a ovi sitni su i dalje ostali. Prije dva mjeseca sam bila kod dermatologa, dermatološki status je da imam obostrano na obrazima otvorene/zatvorene komedone i dobila sam terapiju effaclar gel za umivanje lica, SRS losion, effaclar DUO krema (ujutro) i triacneal krema (navečer).. No stanje mi se nije popravila od toga, iako sam redovno koristila i redovno čistila lice, već mi se je stanje na licu pogoršalo. Sada imam male, još sitnije prištiće nego što sam do sada imala u području brade, po cijelom licu. Možete li mi reći od čega je to i zašto? I dali je to uopće normalno kod terapije da se lice tako pogorša ili moram ponovno do dermatologa?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.07.2014. 22:05

Normalno nije. Očito Vam je potrebna promjena terapije (gore navedena terapija je u načelu ok). Naime, možda bi Vam trebao benzoil peroksid ili adapalen, a možda i lokalni antibiotik. Ali to će procijeniti dermatolog na pregledu.

klementina

21.02.2015. 22:10

Poštovani! Već duže vrijeme imam problem s prištićima. Dosta često imam prištiće po leđima,i to jako puno,vise neznam s čim da to riješim. Imate Vi kakav savjet?

Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.02.2015. 09:40

Trebalo bi vidjeti na pregledu o čemu je riječ (folikulitisu, aknama itd.). O tome ovisi i postupak tj. liječenje.

Dax

26.04.2015. 14:35

Imam 32 godine i mucim se sa aknama(crvene upaljene velike) od 13 te godine....Prpbao sam sve od antibiotika(dovicin,summamed itd itd,kreme,losioni....) ma nema sta nisam osim roccautane leka...Sve ovo je probano u saradnji sa dermatolozima nista na svoju ruku....Ali i dalje izlaze najvise na celu i oko predela nosa ....Mada nema toliko pravila...Imam masnu kozu....Ne jedem cipseeve,ne pijem sokove uopse i slicnu hranu...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.04.2015. 21:00

Po onome što ste napisali, pokušali ste sve sustavne (na usta) terapije. Koja bi kombinacija lokalne i/ili sustavne terapije sada bila najbolja za Vas, morate utvrditi na dermatološkom pregledu. Nekog "spasonosnog" savjeta preko računala u Vašem slučaju, nema.

lela21

08.04.2017. 15:30

Postovani, imala sam prije nekog vremena dosta pristavo lice te sam pocela koristiti klindamicin. Koristim ga oko 5 mj i odlicno mi je sjeo, pristevi su nestali ali su ostale crvene mrlje i crvenilo na licu nista pretjerano. Zanima me da li preporucujete neku kremu za to ili jednostavno da ostavim mirovati i nastavim sa klindamicinom?
Hvala unaprijed i lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.04.2017. 11:35

Klindamicin je antibiotik i ne smije se predugo koristiti, mislim da bi ga trebali prekinuti nakon 5 mjeseci (pogotovo što je nastupilo poboljšanje). Sada bi došle u obzir neke druge opcije npr. benzoil peroksid (Dercome clear), azelatna kiselina (Skinoren), adapalen (Sona) itd. Najbolje da Vam točnu terapiju odredi dermatolog na pregledu.