Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


nemoguća misija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

josipa

17.02.2008. 20:05

Poštovani

Imam 18 godina i s problemom akni borim se već 5 godina. Od samog početka počela sam koristiti različite kreme na preporuku prijatelja, ljekarnika i dermatologa, međutim s ničim nisam postigla znatnije poboljšanje. Išla sam i na tretmane istiskivanja akni u bolnicu, ali kao rezultat sam dobila jedino ožiljke (inače nemam naviku sama dirati prištiće i istiskivati ih). Jedino poboljšanje postigla sam s Dianama 35 koje sam koristila zadnjih godinu dana, prestala sam ih piti prije otprilike 3 mjeseca, ali i za vrijeme konzumiranja i sada moje lice je još uvijek problematično i to na dane (ponekad mi ne iziđe niti jedan prištić, a ponekad mi odjednom iziđe njih puno). Bila bih vam zahvalna ako bi mi mogli preporučiti da li da nastavim s Dianama i upozoriti me na moguća pogoršanja (nekima se lice pogorša kada nakon pauze ponovno krenu s istim ili drugim pilulama).
I još samo jedna stvar- mogu li koristit kreme za ožiljke iako mi još izlaze akne?

Jako sam ugodno iznenađena da postoji ovakav portal i šaljem vam sve pohvale

Uz srdačne pozdrave,
Josipa

Mr. sc. Jadranka Sokol, dr. med.

18.05.2008. 22:50

Poštovana Josipa!

Možete nastaviti Diane 35 uz prethodnu ginekološku kontrolu, kontrolu UZV dojki te KKS, jetrenih proba, transaminaza, koagulograma - uz uvjet da u obiteljskoj anamnezi nije bilo raka dojke i tromboza.

Lokalna terapija akne uvijek ovisi o kliničkoj slici zato predlažem dermatološki pregled!

Pozdrav!

Sandric333

31.08.2012. 14:25

I ja imam vec dugo problema s aknama imam 16,5 godina a akne su mi pocele od moje 10godine isla sam dermatologu dosta dugo probavali su sa raznim kremama,vise terapija antibioticima ni jedna nije uspjela uvjek bi se vratilo kad bi prestala i zadnju godinu su mi dali hromonsku terapiju 3mj diana35 jer sam imala problema i s mjesecnicom koja mi je kasnila najvise i do 9 mjeseci i nakon te terapije mi se stanje pogorsalo i s mjesecnicom imam jos vecih problema,moze mi netko pomoc ja stvarno ovo vise ne mogu trpit toliko godina me lijece i jos nisu otkrili pravi razlog ?! :/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.09.2012. 14:15

Liječenje akni je dugotrajni proces i takvim ga treba prihvatiti. Nadalje, s obzirom da imaš 16.5 godina, za očekivati je da će još potrajati još najmanje nekoliko godina. Potrebno je učiniti UZV jajnika i pregled endokrinologa. Uz to redovite kontrole dermatologa i terapija koju propiše dermatolog (drugog izbora nema). I na kraju, treba znati da akne često nemaju konkretan uzrok (jednostavno postoji sklonost aknama).

Margy.d

28.11.2013. 17:25

pozz. imam jedno pitanje pila sam dijane 35 radi akni , ima godinu dana da sam ih prestala ali su mi akne opet izbacile pa me sad zanima dali ih mogu uzima opet mada pijem kapsule Zelena Kava. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.11.2013. 15:15

Možete.

Ne znam sta

07.01.2017. 18:45

Postovani dokotore imam ogromne akne, vec godinu dana. Probala sam sve kreme, od avene triacneal, do zinkove, preko ulja cajevca (koji mi je nekada toliko pomagao da ocisti doslovno citavo lice) ali sada nista. Krenula sam piti diane 35 I ispila sam jednu tablu, od sutra krecem drugu. No ne primjetim nikakav poboljsaj, kao da mi je I gore lice. Da li je to normalno za pocetak uzimanja? Kada mogu ocekivati rezultate I kako da primjetim da mi one ne odgovaraju (nemam mucnina, glavobolja, maa nista sto ide uz nuspojave). Inace imam redovne mjesecnice, tako da pretpostavljam da mi je sa hormonima sve okej. Molim Vas pomozite, jer je ovo stanje poprilicno pocelo da djeluje I na moju psihu. Imam 19godina

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.01.2017. 12:15

Kod Vas lokalna terapija nije dovoljna. Diane 35 nisu osnovna terapija za akne, pogotovo ako nemate policistične jajnike. Za rezultate treba pričekati nekoliko ciklusa. Vama treba pregled dermatologa koji će odrediti odgovarajuću terapiju. To bi mogli (za početak) biti tetraciklini na usta kroz 8-12 tjedana (ako imate tako teške akne).

Ne znam sta

08.01.2017. 20:10

Doktore pila sam Azax kao pulsu terapiju 3 sedmice. No ni to nije pomoglo. Da li je stvarno moguce da su one tu zbog hormonalnog nekog poremecaja? Jer znam djevojke kojima su Diane pomogle iako nisu imale policisticne jajnike.. mogu li ocekivati rezultate iako nemam policisticnih jajnika da mi Diane pomognu

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.01.2017. 00:40

Azax je azitromicin i nije tetraciklin. Imate li hormonski poremećaj ne možete znati dok ne napravite hormonske pretrage. Nakon nekoliko ciklusa vidjete ćete hoće li Vam Diane pomoći.