Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Nužnost kontrole dermatologa i akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nacika626

24.04.2016. 23:35

Poštovani,

Imam 16,5 godina i imam problema sa aknama. Sa njima se "borim" od svoje 11-te godine. Muči me sljedeći problem, a to je moja doktorica obiteljske medicine. Naime, od 2011 godine ja sam imao SAMO dva pregleda dermatologa. Prvi je bio kod dekana na Medicinskom fakultetu koji je preporučio dermatoskopiju i osnovni tretman za lice sa ekspresijom komedona te drugi 2013. kada je dermatologinja tražila nalaze krvi, i preporučila sredstva od Bioderme Sebium. Nakon toga sve je stalo. Naime, liječim se kod kardiologa zbog hipertenzije i tada su stali moji pregledi.

Problem je taj što moja doktorica stalno govori "šta idem od lječnika do lječnika" i da "kad Milanović bude imao lice bez rupica i akni onda će me poslati dermatologu". I nikako ne želi dati uputnicu jer kaže da to nema svrhe. Ja ne tražim "čudo" kojim će akne nestati, već neku baznu terpiju, nesto za lice ili antibiotik - tj. ono što dermatolog bude rekao i što će akne više ili manje držati pod kontrolom.

Možete li mi savjetovati kako da postupim u ovoj situaciji? Zaista imam velike i upalne akne i puno komedona i pokoji dermatološki problem no ne znam kako pristupiti svojoj doktorici.

Unaprijed hvala
Tomislav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.04.2016. 12:30

Vjerojatno su Vam potrebne kontrole dermatologa, ali o tome odlučuje uvijek Vaš liječnik obiteljske medicine. Ako ste nezadovoljni, u bilo koje vrijeme ga možete promijeniti.