Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


potkožne akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.04.2016. 04:10

Može.

emilica1

24.04.2016. 17:40

Koja razlika je između sona gela i kreme? Sto ce bolje pomoci i na koji nacin djeluje?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.04.2016. 22:30

Djelovat će podjednako. Gel će malo više isušivati kožu.

Vegy20

09.09.2017. 18:20

Postovani,
Imam 20 godina i nikada prije nisam imala potkozne akne. U potrazi za lijekom, prvo sam otisla na alergolosko testiranje jer sam cula da alergije i akne mogu biti povezane. Imam alergiju na neke trave i zivotinjsku dlaku, ali u manjoj mjeri te mi je receno da alergija nije uzrok. Nakon toga, pokusala sam se hraniti uravnotezeno te sam izbacila vecinu industrijskih proizvoda iz prehrane, secere, vecinu ugljikohidrata i sokove. Takoder od mesa jedem samo ribu i piletinu. Svaki dan popijem litru do dvije mjesavine cajeva za detoksikaciju. Lice perem sa blagim gelom i micelarnom otopinom, a pudere posebno pregledavam imaju li komedogenih sastojaka. Nakon ciscenja lica, mazem kozu uljem od konoplje u koje sam umijesala par kapi ulja cajevca i nekoliko kapsula vitamina E. Ne koristim nikakve jake maske za lice vec jednom tjedno zelenu glinu. Svaki dan mijenjam jastucnicu i rucnike. Ove cijele rutine sam se drzala pola godine i nema nikakvog pomaka. Akne na podrucju obraza samo nazaduju i ostaju oziljci. Pokusala sam sama rijesiti problem prvo prirodnim lijecenjem, ali ne uspijeva. Mozete li mi preporuciti sto da dalje radim i vidite li negdje gresku u mojoj dosadasnjoj rutini? Takoder me zanima imate li nekakvu ideju za neki manje invazivan oblik lijecenja jer mi lice burno reagira na svaku industrijsku kremu? Puno zahvaljujem na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.09.2017. 11:20

Vama treba pregled dermatologa i terapija ovisno o stanju na pregledu. Između alergije i akne nema uzročne povezanosti. Vaša greška je u tome da pokušavate riješiti akne postupcima i sastojcima kojima se to ne može.

teic0

24.09.2017. 09:15

Poštovani,
Imam 21 godinu i akne su se u zadnje dve godine pogorsale, to su uvijek bile one bolne potkožne, lice i kosa masni uzasno, kosa masna za par sati nakon pranja.. Lokalni pripravci za akne -> sve isprobano, kontracepcija -> isprobana, oralni antibiotici isprobani tj vec par puta zavrsena terapija njima. Dok ih pijem bude malo bolje ali akne jos uvijek izbijaju i dok ih pijem a i poslije njih. Ne bude to sad puno lice ali ima ih par koje uzasno bole i stalno izbijaju. Nikako ih se ne mogu rijesiti. Meni ovo nema smisla vise. Sta jos mogu napraviti?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.09.2017. 09:30

Treba stalno redovito odlazizi na kontrole kod dermatologa i terapiju mijenjati ovisno o stanju. Riječ je o dugotrajnom problemu. Možda treba razmotrititi i primjenu izotretinoina (Roaccutane), ali o tome odlučuje dermatolog.

teic0

26.09.2017. 00:15

Imam uzasan problem s masnom kozom. Kosa mi je par sati nakon pranja masna, a lice jos gore, ujutro se probudim po licu sva masna da cak i jastucnica bude masna od lica. Prije sam imala velikih problema s aknama koje sam donekle smanjila s antibiotikom, a sada nekako drzim pod kontrolom iako i sad izbije par potkoznih uvijek. Citala sam na stranim stranicama i na nasim o roaccutaneu. Dermatolozi inace tvrde da se jedino njime moze rijesiti problem masne koze mada sam ja citala da se u danasnje vrijeme moze i laserom. Ja nemam snage vise za borbu s tako uzasno masnom kozom jer to ne izgleda niti lijepo niti normalno. Postoji li lijek, roaccutane ili laser?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.09.2017. 09:25

Laser nije rješenje vašeg problema. Ostalo sam vam napisao prije.