Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Potkožne akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dalmos20

26.09.2017. 13:50

Pozdrav,

Imam 27 godina i do zadnjih par godina nisam imao većih problema što se tiče akni i prištića ali u zadnje vrijeme mi stalno izbijaju potkožne akne. Bio sam kod dermatologa koji mi je prepisao Eritromicin (1 x dnevno) i Skinorem kremu (1x navečer) te Betrion kada osjetim da će mi izbaciti potkožna akna. Na preporuku dermatologa sam napravio bris nosa i rezultati su sljedeći: amoksicilin, amoksicilin+klavulanska kiselina, cefaleksin, cefuroksim, sulfametoksazol + trimetoprim, gentamicin, cefiksim na sve sam to OSJETLJIV. Na temelju tih rezultata dermatolog mi je rekao da će mi prepisati CEFALEKSIN. Zanima me da li je to odgovarajuća terapija jer mi je dosta više borbe s tim napastima, ili možda ima nešto učinkovitije?

Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.09.2017. 13:10

Dermatolog koji vas liječi ima najbolji uvod u vaše trenutno stanje. Za svakog pacijenta je terapija individualna. Cefaleksin nije terapija za akne, nego za bakteriju koja je nađena u nosu.

Somebody77

03.01.2021. 22:15

Poštovani,
imam pitanje vezano za hormonalne akne. Radi se o Bellune tabletema i korištenju spironolaktona. Bellune tablete su blagi kontraceptivi baš namijenjeni za liječenje akni nastalih povišenim androgenima. Baš su grozne akne i totalno padam u depresiju zbog toga, ništa ne pomaže. Za Bellune tablete piše da su jako učinkovite i da liječe akne i prekomjerno lučenje androgena u nekoliko mjeseci te da se navodno nakon par mjeseci to liječi to jest da se hormonalni poremećaj ne bi trebao vraćati, e to mi zvuči predobro da bi bilo istinito pa Vas lijepo molim mišljenje. Također ovo vezano za spironolakton sam čula da je odličan za liječenje horm. akni. Inače povećani su mi androgeni i zadnji ciklus smanjen estrogen što me brine jer je prije toga bio skroz u redu.
Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Borna Pavičić, dr. med.

12.01.2021. 15:10

Poštovana,
Bellune tablete su sastavom iste kao i Diane 35, i ako ih je ginkelog indicirao, mogu svakako pomoći.
imam pitanje vezano za hormonalne akne. Radi se o B.
Inače vaše je pitanje za ginekologa odnsono endokrinologa.
S dermatološke strane dajemo terapiju koja se može kombinirati sa hormonalnom terapijom.
Stoga savjetujem pregled dermatologa za preporuku dermatološke, lokalne ili sustavne terapije.