Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na km


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nady

26.02.2018. 11:10

Postovani molim Vas za misljenje? Beba iskljucivo dojena 6mj.potom pokusali uvesti ad mlijeko zbog povratka na posao. Pojavila se alergija u vidu osipa po licu i crvenila. Probane formule od par proizvodjaca. Svaki put isto. Uradjen nalaz sp igE na mlijeko (privatno i samoincijativno).Rezultat 0.75. To znaci da trebamo davati posebnu formulu tipa allernove ili je to zanemariva rekacija? Hvala unaprijed

Darko Richter, dr. med.

26.02.2018. 20:40

Da je nalaz sp. IgE na km napravljen na Rebru, Klaićevoj, Vinogradskoj, Srebrnjaku, ili Synlabu, Slazeru ili Breyeru, nalaz bi se trebalo smatrati pozitivnim. I, to znači da bi trebalo prijeći na hidrolizat kravljeg mlijeka (tj. "hipoalergeno" km). Kao i uvijek, kada pacijenti sami sebi nešto ordiniraju, fali nešto bitno, a to je: ukupni IgE i fali sp. IgE na bjelanjak i na kikiriki. Nemojte mi sada kontrirati uzaludnim iščuđavanjem, već učinite i to.