Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na neznam sta?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

richi

13.02.2009. 09:30

Postovani

pisem vam po prvi put. Imam 26 godina, prvi put simptome alergije sam osjetio prosle godine, maj, juni mjesec, koji se izrazavaju u obliku curenja sekreta iz nosa, kihanje po bezbroj puta, sa ocima i neman bas puno problema. Ti simptomi su se pojacavali iz dana u dan. Uradio sam alergo test,negativan je, IG mi je povisen, bris nosa uredan. Najvece muke imam nekoliko trenutaka poslije budjenja, tada imam snazan napad kihanja i curenja sekreta iz nosa. Mijenjao sam mjesto boravista na neko vrijeme,(more ljeti, planina zimi) uvijek isto. Na hranu nisam primjetio pojacavanje simptoma. Koristim aerius, koji mi je u pocetku pomagao, medjutim u zadnje vrijeme skroz slabo. Takodje u zadnje vrijeme osjecam slabiji sum u plucima prilikom disanja. Zanima me da li alergija moze zahvatiti pluca? disem na usta 90%, brzo se zamaram, da li pri tome moze doci do nekih problema sa drugim organima?
Hvala

Darko Richter, dr. med.

13.02.2009. 09:50

Možda imate NARES (non allergic rhinitis eosinophilia syndrome) i intrinzičnu (nealergijsku) astmu. To pitanje je potrebno razriješiti još jednom temeljitom alergološkom obradom (ne IG, već IgE i specifični IgE na grinju, pelud trava i plijesni - kao minimum). Za to je potrebno javiti se pulmologu/alergologu za odrasle. Ako hoćete, efikasnu obradu vam mogu učiniti i ja u Poliklinici Alergovita, Tomislavov trg 21, 10000 zagreb (www.alergovita.hr).

richi

14.02.2009. 05:45

hvala na brzom odgovoru. ja sam udaljen 300km od Zagreba, u svakom slucaju hvala na ponudi. Nista ja cu krenuti sa skupljanjem nalaza pa cu vam se javiti. Zamolio bih za jos jedan savjet? Posto prije odlaska na pregled treba da prestanem koristiti sve vrste antihistaminika, a ja bez njih nema sanse da funkcjonisem iole normalno tako da ne znam sta da radim. Dali postoji neko rijesenje?

Darko Richter, dr. med.

14.02.2009. 12:50

Možete prekinuti 7-10 dana prije nove obrade. A umjesto antihistaminika, možete si dva dana prije prekida, početi ušpricavati intranazalni steroide: Flixonase, Nasonex ili Tafen.