Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pop

06.02.2009. 16:35

imam dijete alergicno na ambroziju korove grinje, jaje. stara je 3.5 godine koristimo singulair mini i flixotide 50. svejedno i dalje dobija bronhitise i ima svrbez. isli smo u beograd u privatnu kliniku kod doktora pulmologa i alergologa branimira nestorovica. rekao nam je da joj dajemo pulmicort od 250 mcg/ 2 ml ampule preko el. inhalatora i da je mazemo kremom protopic 0,033. kod nas nemogu nabaviti ni kremu ni pulmicort ali mogu nabaviti iz srbije i njemacke. u njemackoj ga negdje daju a negdje ne jer kazu da su to opasni ljekovi za djecu i da je krema opasna. molim vas savjet ja mogu nabavljati ljekove i kreme ali se bojim jer mi svaki doktor drugacije kaze. dali su stvarno opasni za djecu. molim vas za savjet

Darko Richter, dr. med.

06.02.2009. 20:05

Ako koristi Singulair Mini, 1×1, i Flixotide 50, 2×2 potiska na Babyhaler, ne može dobivati astmatske napade. To je moguće jedino ako ne udiše dobro Flixotide. Ne može se Flixotide špricati u sobu ili u zube djeteta, i misliti da se time liječe pluća.
Što će vam Protopic? Ako dijete ima ekcem ili neurodermitis, treba mazati neutralnim masnijim kremama (Nivea, Eucerin, Dercome, A-Derma, Mustela , Novaderm Sensitive, Excipial, itd.), svaki dan i osobito nakon kupanja. Prije kožu treba dovesti u red: ako su promjene jake i aktivne, mazati Triderm ili Diprogenta kremu, da se suzbije i upala, i infekcija koja je skoro uvijek na upaljenoj koži, a nakon 3-5 dana ovog liječenja prijeći na neutralne kreme. Trebate odrediti sami koje djetetu najviše odgovaraju.
Tek kada se to sve primijeni, dakle, ne prije nekih 7-10 dana, možete me pitati za Protopic.

pop

07.02.2009. 14:15

koristili smo te kreme i a-dermu i mustelu. ona je imala rane na kozi i rekli su da je to infekcija koze strofija ako sam dobro napisala. prosle su rane ali je svrab ostao stalno se cese ima ukupni Ige 1035. doktorica je rekla da je to jako velika alergija. flixotide koristimo preko bebi halera ali nam je doktor nestorovic rekao da preko njega moze dobitio samo od 5- 17 posto lijeka da to nije nista i zato prepisao pulmicort. a zato sto stalno ima svrab i ekceme jer se pokida od cesanja prepisao je protopic. samo sam cula da je to opasno pa neznam sta da radim.

Darko Richter, dr. med.

07.02.2009. 16:50

Napravite točno ono što sam vam prethodno napisao. Flixotide preko Babyhalera, Signulair dalje, Nivea, pa onda redom, s time da se prethodno koža sanira kombiniranim steroidno-antibiotskim kremama (Diprogenta, Triderm, itd.). Protopic je dobar, li ne za ovu kožu koju sada opisujete. Potrošit ćete gomilu novca, a nešćete imati efekt. Kožu prvo treba srediti, zatim se za održavanjae može dati Protopic.