Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergotest pod antihistaminikom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Morrison

12.07.2017. 15:05

Moje dijete od 3 godine ima problem nutritivne alergije. Napravili smo testove u Splitu (prick, ukupni IgE, specifični IgE). Rekao nam je alergolog da bismo trebali ići u bolnicu u Zagreb jer se u Splitskoj bolnici ne može napraviti test na veći broj alergena nego samo na osnovni panel (mlijeko, jaja, riba, skupina voća i povrća...).

U bolnici u Zagrebu su nam rekli da dijete treba biti bez antihistaminika da bi se napravila alergološka obrada. To ne uspijevamo nikako postići. Dijete ima svakodneven teške reakcije i ne uspijevamo ga skinuti s antihistaminika. Prilično smo se trudili otkriti na što dijete reagira, ali bez uspjeha. Reagira na jako puno stvari, a nedavanje antihistaminika znači nespavanje cijelu doć i cijeli idući dan, muku i agoniju, naprosto se čini neizvedivo.

Zanima me postoje li neke opcije, tj. neke vrste alergotestova koji se mogu napraviti za vrijeme uzimanja antihistaminika. Koja je uopće procedura i što se radi u ovakvim slučajevima?

Darko Richter, dr. med.

12.07.2017. 20:10

Ako je stalno pod antihistaminikom, alergološke pretrage mogu se obaviti iz krvi. U Splitu, u Zagrebu, u državnoj bolnici, ili u privatnoj poliklinici ili laboratoriju.
Međutim, ovdje, ovako iz daleka, ne vidim da vama treba tako opsežna alergološka obrada, koliko vam treba trezveni alergolog.