Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alerija koja svrbi ? Ili nešto drugo?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Alxmi3r

15.07.2014. 09:15

Pozdrav , registrirao sam se na ovaj forum da bi tražio od vas pomoć . Naime moj je problem u tome što mi se već 3-4 sedmice pojavio neki svrbež svuda po tjelu: ruke , noge , leđa , prsta , ponekad i međunožije , potiljak glave i slično . Pokušao sam da upratim od čega mi se pojavi ali bezuspješno jer je ne moguce . Nekada me po danu uhvati da srbi traje neki 30min do 1h a nekada po noći kao što je slučaj sada dok ovo pišem . Imam 16 godina i 2005 sam radio alergo test koji je pokazao da sam alerginač na ambrziju(pelen) i kućnu prašinu . Sada da malo opišem taj svrbež , pojavi se iznenada kao da me nešto "žecne" ali ne u smislu da boli nego svrbi . Većinom tu bude prisutno crvenilo na kojem se moze primjetiti pokoja izbočina kao kod žare kad vas "užari" pa se pojavi onaj plik nešto slično tome ... i to stoji neki 20-tak minuta ali me ne srbi toliko kao ostala mjesta na kojima nema crvenila niti plikova ali me kako već rekoh "žecne" i moram se počešati .. Išao sam u bolnicu dobio injekciju i tablete neke pijem tablete već 3-4 dana ali mi ne pomažu za sada . Eto objasnio sam koliko sam mogao bolje . Ako neko ima neko pitanje u vezi ovog da to malo bolje pojasnim rado cu objasniti . Unaprijed hvala svima!

Darko Richter, dr. med.

15.07.2014. 17:10

Imaš neku vrstu urtikarije, i to vjerojatno alergijske. Trebao bi probati antihistaminike, svaki dan, kroz 3-4 tjedna.
Ambrozija nije pelin, nego limundžik, koji je kod nas ipak najpoznatiji kao ambrozija.

Alxmi3r

15.07.2014. 23:15

Našao sam nešto na internetu koji savršeno opisuje taj moj problem , citiram : " Koža koja svrbi može biti rezultat osipa ili nekog drugog stanja, poput psorijaze ili dermatitisa. Također može ukazivati i na probleme s unutarnjim organima, jetrom i bubrezima. Iako svrbi, koža najčešće izgleda normalno. No, ovo stanje može biti praćeno i crvenilom, grubom kožom, plikovima ili izbočinama. "
Malo me zabrinjava to sa organima ..

Darko Richter, dr. med.

17.07.2014. 00:55

Ovo što ste našli na internetu, apsolutno nema veze s ovim što ste ranije ispričali, i najbolje je da to potpuno isbrišete iz browsing history i iz glave.
To uopće nije opis, već su to dijagnoze. A vi o dijagnozama jadnostavno nemate mogućnosti imati pojma, i možete si samo naškoditi. A ja ne bih htio u tome sudjelovati i sada s vama debatirati o organima. Vi meni o tim smetnjama niste rekli niti jedno slovo, već samo o koži, a to je najviše nalikovalo na urtikariju.

Karmina

29.09.2014. 00:20

Postovani pojavio mi se nekakav svrab ispod pazuha. Traje vec par dana a ima i nekakvo crvenilo na jednom mjestu cak ima i nesto crveno malo kao nekakva flekica. Da li mi je to nekakva alergija ili gljivicna infekcija? Unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

30.09.2014. 17:30

Meni liči na iritaciju. Pitajte na forumu dermatologije.