Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


ANAFILAKTIČKI ŠOK


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

VILENJAK

31.03.2010. 11:45

Moj sin ima 4 godine i alergiju na mleko ,jaje,kikiriki,pšenično brašno.Doživeo je jednom anafilaktički šok kada je popio malo kravljeg mleka.Dobio je za 10 minuta gušenje ,oticanje usana,oticanje nosa,neprestalno kijanje .Tada je u hitnoj dobio inekciju verovatno Niripan ili Adrenalin verujte da neznam.Vidim da ste pricali da bi takve osobe trebale imati prio sebi inekciju epipena.Nama je prepisan Epipen pedijatrijski u vidu autoinektora,medjutim to je kod nas nemoguće nabaviti.Mi smo inače iz Srbije .Pitam se sta mozemo dati u zamenu za tu inekciju.Bojim se da on ne bi mogao progutati nikakav lek zbog tog oticanja usne duplje.Da li se u Hrvatskoj moze nabaviti takva inekcija za decu?

Darko Richter, dr. med.

31.03.2010. 12:25

Za novce se sve može nabaviti. Neće biti istina da u Srbiji nema apoteke koja bi na ime djeteta uvezla EpiPen Junior, ili Analhelp, ili Fastjekt - sve slični autoinjektori adrenalina. Ako apoteke u Srbiji baš neće, onda odite u neku susjednu državu, kontaktirajte njihove apoteke preko interneta, i nabavite autoinjektor.
No, meni se prvo postavlja pitanje, je li dijete još uvijek, s 4 g., alergično na kravlje mlijeko, i kada je bila ta anafilaktička reakcija?

VILENJAK

31.03.2010. 15:00

Verujte da niko nije hteo u apotekama da nam nabavi tu inekciju jel kod nas taj lek nije registrovan.Alergican je i dalje.Jednom godisnje mu radimo specificni ige na sve nutritivne alergene i taj test uvek pokazuje da su svi alergeni kao i do sad u klasi 4.Mozete li me Vi uputiti na neku apoteku?Bili bi Vam jako zahvalni jel ovako smo u vecitom strahu i grcu.Dete je inace nauceno sta sme jesti a sta ne ali iz straha ga nismo dali ni u obdaniste jel je alergican na veliki broj namirnica.Sok je doziveo sa 2.5 godine.

Darko Richter, dr. med.

31.03.2010. 16:05

Ne poznam vaše apoteke. Možda da skoknete u Mađarsku? A nije isključeno da vamEpiPen nabavi naka apoteka u Bosni, ili Hrvatskoj.