Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Crvenilo i svrab


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Somara1389

08.09.2010. 12:25

Dobar dan....Hteo bih da was pitam za sawet sta da radim...Naime od pre mozda godinu dana na licu su pocele da mi se pojavljuju crwene fleke i swrab....ali to samo povremeno to traje jedno 15 min, i prestane....Fleke se nalaze na predelu lica to jest celo..zatim na wratu i malo po grudnom kosu...Znaci to crwenilo je praceno swrabom.. molim was recite sta da radim...

Darko Richter, dr. med.

08.09.2010. 13:20

Javite se dermatologu. Možete se i fotografirati u ogledalo ili nekako drugačije, da dermatolog imapredodžbu o tim flekama, ako ih na pregleda baš ne bi bilo.

mrzimalergiju

14.09.2010. 20:00

Hteo sam da pitam. Imao sam pre dver nedelje su mim se prvi put pojavili plihovi sa svrabom na zadnjici i u oredelu butine , stim sto me je svake noci izbijalo na razlicita mesta. Lekar specijalista mi je prepisao dijetu bez konzervansa. Xyzal. Kalcijum sumece tablete. i Probiotik kapsule Pijem to vec dest dana pre njegovog pregleda pio sam presing dva, tri dana. prestao sam sa dijetom posle sest dana. ubaciovao sam jednu po jednu konzerviranu stvar. Promenili smo prasak za pranje vesa . i sve ostalo. sada mi se pojavljuje crvenilo na razlicitim delovima tela uglavnom nocu. INace pijem lorazepam po preoruci psihijatra. vise od tri meseca. Iz straha da nije od toga preso sam na diazepam. I dalje je sve isto rtaje vec. treca nedalja . Daloi se to desavaa od moje nervoze ili ima necega u svemu tome . I koliko dugo mogu da pije Xyzal. i da mazem sinopen mast? Unapred zahvalan!

Darko Richter, dr. med.

14.09.2010. 23:20

Da je nešto alergija treba biti dokazano alergološkom obradom, a nju niste obavili. Uopće se ne mora raditi o alergiji. A da i jest, nema veze s nervozom. Xyzal možete piti koliko dugo treba, ili vi to hoćete. Synopen nema prednost.

mrzimalergiju

15.09.2010. 08:40

Doktore kao sto rekoh u prethodnom pismu, ja sam bio kod dermatologa koji je to konstatovao i reko mi jeako se ne bude poboljsalo stanje da dodjem da uradimo alergo test. Svi simptomi ukazuju na to jer u kuci nemam insekata i td. Jedino ves ( rublje ) sušimo i preko noci napolju gde je u blizini biljka ambrozija. Isto se deava i mojoj supruzi koja je u sestom mesecu trudnoće. ONa pije lek po preporuci ginekologa UROGESTAN. Samo sto se njoj crvenilo i plihovi pojavljuju Sa pauyom odprilike na od dva do tri dana. Uradicu ačrgo test kao sto ste mi rekli. Sem plihova i crvenila sa velikim svrabom nemamo raspiratorne probleme. Jos jednom hvala unapred zabrinuti smo. Tako da nam svaki savet i vasa strucna pomoc puno znaci. Evo napisacu vam i nalay lekara koji me je pregledao.

Anamneza: Imenovani ima osip na desnom glutesu i na levoj potkolenici i pracen je jakim svrabom.

STATUS PRESENS: Na levoj potkolenici postoji makulo papuloyni osip, takodje prisutan osip ima i na desnom gluteusu. istog tipa. sa eksudativnom komponentom koza i vidljive sluzokoe bledje prebojenosti.

MISLJENJE ALERGOLOGA : Dg: Urticaria papulosa, Dermatitis alergica.

Jos jednom hvala na rayumevanju i strpljenju koje ste nam posvetili.

Darko Richter, dr. med.

15.09.2010. 20:50

Možete piti antihistaminik (čak i više mjeseci), i mazati osip kortikosteroidnom kremom (no ne duže od par dana).

kovace55

16.10.2010. 13:20

Dobro vecer.E ovako,kako bi ja kao lajik objasnila svoji situaciju.Na licu (najvise),po vratu i dekolteu(djelomicno),pojavljuju mi se crveni flekovi.Svrbi i osjecam vrucinu,oci me peku i suze...Isla sam kod dermatologa u par navrata,napravila test za alergiju.Ispostavilo se da sam alergicna na nikal,na dezodotanse,sapune,kaladonte,zvakace itd itd.Proslo je cijelo ljeto,tako i proslo i pretproslo,apsolutno nikakvih simptoma nisam imala.,od 9 mjeseca su posli i pretpostavljam da ce trajati isto kao i prosle godine tamo do 6-7 mjeseca.Dermatolog mi je propisao tablete za alergiju(Telfast) i mast za oci(Maxitrol) da ju mazem po licu..Pila sam tablete 20 dana i odlucila malo prekinuti i nakon 2 dana opet su me crveni flekovi preplavili,prve flekovi odmah poslije kupanja.Mene sad zanima zasto je moja alergija aktivna samo u ovim periodima kad nisu vrucine?I dali da pijem tablete skroz tamo do 7 mjeseca?

Darko Richter, dr. med.

16.10.2010. 18:40

Zašto samo u "periodima kada nisu vrućine"? Tko je ikada rekao da alergije i vrućine imaju išta zajedničko?
A Telfast se pije dugo, tj. toliko koliko treba. Ako vam se nakon prekida vraća osip, zašto ga ne pijete dalje?

kovace55

17.10.2010. 12:20

Nastavila sam ga piti, a prestajala sam ga piti cisto iz znatitzelje,da vidim da li ce se osip opet pojaviti.A od njih sam poprilicno umorna i pospana.Sta cu ja sad do kraja svog zivota piti Telfast?Ne steti?

Darko Richter, dr. med.

17.10.2010. 19:00

Možete se odlučiti piti nekidrugi antihistaminik, npr. Aerius ili Xyzal, i to svaki dan uvečer, taman kada trebate biti pospani.
Što znači cijeli život? To može biti još sljedeći čas, ili još 60 godina. Morate se odlučiti: hoćete biti bolesni, ili ćete piti lijek.

kovace55

17.10.2010. 20:15

Ok,odluka bas i nije teska.puno vam hvala na odgovorima.....