Home / Forum / Bolesti i stanja / Alergije / eozinofili

Alergije

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 731

Broj poruka: 3991

Richter Darko, dr. med.

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

eozinofili

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

banfica

14.04.2008. 22:15

poštovani,krvnom pretragom utvrđena mi je vrijednost leukocita 10,9 odn eozinofili su 16.Druge vrijednosti su u redu.Napravila sam mikrobiološku pretragu stolice na parazite i ona je u redu.Obiteljski liječnik me sad šalje napraviti RAST iako kaže da sumnja na alergije jer su eozinofili previsoki. Ja ne osjećam nikakve tegobe,osim svrbeži na leđima u visini struka i na tom mjestu se pojavila ispočetka plavkasta pa sve blijeđa mrlja veličine šljive (zbog nje sam i krenula liječniku) Liječnik spominje i ispitivanje na amebe ako bi RAST bio u redu. Molim Vas da mi date savjet kakve pretrage još mogu napraviti da bi se objasnio velik broj eozinofila.Hvala

Darko Richter, dr. med.

15.04.2008. 09:25

Eozinofiliju uzrokuju parasiti, alergija, autoimune bolesti i maligne bolesti. Postoji i hipereozinofilni sindrom, tj. povišenje eozinofila bez objašnjenja iz prethodne rečenice, koje dovodi do oštećenja organa, prvenstveno pluća.