Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


eozinofili


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

banfica

14.04.2008. 22:15

poštovani,krvnom pretragom utvrđena mi je vrijednost leukocita 10,9 odn eozinofili su 16.Druge vrijednosti su u redu.Napravila sam mikrobiološku pretragu stolice na parazite i ona je u redu.Obiteljski liječnik me sad šalje napraviti RAST iako kaže da sumnja na alergije jer su eozinofili previsoki. Ja ne osjećam nikakve tegobe,osim svrbeži na leđima u visini struka i na tom mjestu se pojavila ispočetka plavkasta pa sve blijeđa mrlja veličine šljive (zbog nje sam i krenula liječniku) Liječnik spominje i ispitivanje na amebe ako bi RAST bio u redu. Molim Vas da mi date savjet kakve pretrage još mogu napraviti da bi se objasnio velik broj eozinofila.Hvala

Darko Richter, dr. med.

15.04.2008. 09:25

Eozinofiliju uzrokuju parasiti, alergija, autoimune bolesti i maligne bolesti. Postoji i hipereozinofilni sindrom, tj. povišenje eozinofila bez objašnjenja iz prethodne rečenice, koje dovodi do oštećenja organa, prvenstveno pluća.