Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Imunoterapija?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dads

19.01.2011. 16:20

Postovani zanima me da li slucajno znate gdje bi se mogao u Splitu obratiti vetano za Sublingualnu imunoterapiju,da li javna ili privatna ustanova posto sam iz Bosne a kod nas doktori nisu bas posvetili paznju ovakvim metodama, a u Splitu bi mi bilo mnogo blize nego u Zagrebu.
I da li mi mozete reci jos nesto o ovoj metodi Imunomodulacijska m. smanjenje IGE, na koji nacin koliko dugo,da li se radi u Hrvatskoj, u interviju ste rekli da je jako skupa da li znate koliko skupa.Kao mali sam poceo sa primanjem injekcija sa alergenima, medjutim grozni rat je sve to prekinuo i od tada nisam imao nekih tezi problema(bronhitis ,curenje nosa,svrbez ociju) do u zadnjih godinu dana,jako sam alergican na kucnu prasinu, polen trave ,koru drveta.

Darko Richter, dr. med.

19.01.2011. 23:00

Koliko ja znam, sublingvlanu imunoterapiju koristi jedan broj pacijenata u RH; ali na privatni recept, jer nije registrirana u Hrvatskoj. Radi se o preparatima Staloral, a zastupnik je Ewopharma u Zagrebu, tel. 6646-562. Međutim, oni vam neće ništa pomoći, ako vi ne ishodite recept od svojeg liječnika. Eventaulno vas mogu uputiti u cijene i što bi vam trebalo da možete negdje, obično u Brežicama ili dalje u EU podići tj. naručiti Staloral.
Što se tiče anti-IgE terapije, ona je jako skupa, sastoji se od redovitih mjesečni injekcija omalizumaba (Xolair), a mislim da svaka može koštati oko 1000 Eur. Ne daje se baš svakome, ne zbog cijene, već zbog indikacije. Morate imati dosta striktnu indikaciju. Za početak biste mi mogli javiti koje su vam dijagnoze, na što ste alergični (nalaz prick testa ili nalaz specifičnog IgE), koliko vam je ukupni IgE. Naime, ako nemate indikaciju, bolje da se ne mučiti se Xolairom.

dads

24.01.2011. 11:35

Postovani,
da li mi mozete reci sta se utvrdjuje nalazom citofluorometrije(ako sam ispravno napisao), mislim sta znaci taj pojam, malo sam potrazio nigdje nisam uspio pronaci.

Vezano za nas prethodni razgovor ,cekam detaljne nalaze i alergolosku obradu koji ce biti gotovi za 10 dana , da bi Vam prenio sve.

Darko Richter, dr. med.

24.01.2011. 13:15

To je laboratorijsk a metoda. Piše se "cytofluorometry" pa si čitajte o njoj do mile volje, jer vi menik ne kažete što se pretragom određuje, već samo pretragu.
To je kao da dođete na tržnicu, i kažete da vam izbroje. Što da izbžoorje? Šljive, banane, šnicle, ... ?

dads

24.01.2011. 16:30

Ok,oprostite, ovako radio sam detaljnu alergolosku obradu ,i imedju toga jos dosta nalaza vezano za imunitet i ovaj citofluometrija, Sam takodjer procitao na papirima da mi je radjen nalaz, sve sam to radio na kcu Sarajevo, i u medjuvremenu se javio vama da mi objasnite navedeni pojam.

Darko Richter, dr. med.

24.01.2011. 19:50

Nemam ja pojma što oni traže citofluorometrijom. Pogledajte u papire, i ako vas i dalje zanima, napišite mi pod kojom sumnjom i koje sve pretrage su vam ordinirali.
Autoimunost je jedno, alergija nešto posve drugo. A i pod imunoterapijom može se smatrati nešto što nije imunoterapija alergenima, već drugim imunološki aktivnim lijekovima.

dads

24.01.2011. 22:25

C3,C4,CH50,IMUNOGLOBULIN,CRP,SAA,MA1,MA7,TX1,GX1,GX4,WX5,EX71,EX2,D1,D2,H1,P2,P-C-ANCA,C201,0201,CCP,ANA,dsDNA,ACA,RT,ENA-6,IMUNOFENOTIPIZACIJA LIMFOCITA, evo doktore ovo su nalazi.

Darko Richter, dr. med.

24.01.2011. 23:15

Netko kod vas intenzivno traga za autoimunom bolesti. A sublingvalna imunoterapija s time nema nikakve veze, baš nikakve.
Tako da sada ništa nije jasno, niti vama, niti meni.
Po pitanju bolesti niti jedan vas liječnik na svijetu neće tretirati kao da je sve u vama pomiješano u jednu boest, ako, npr. imate dvije: alergijski rinitis ili astmu, i autoimunu bolest.To su dvije različite stvari, i različito se liječe, iako od lijekova za aotoimunost obično i alergija krene na bolje. Ali, imunoterapija se nikako ne daje kod autoimunosti.