Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Osip po licu i laringitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

08.03.2006. 10:36

Imam sina starog dvije godine i tri mjeseca. Zadnja 3-4 mjeseca mu se po licu pojavljuje osip i istovremeno dobije laringitis. Kasalj je dosta blag i nema nikakvih napada po noci. Doktorica nam je dala elocom kremu za osip, a za kašalj rinolan sirup. Rekla je da je sirup potrebno davati deset dana, minimalno 7 dana. Osip se povukao odmah nakon jednog nanošenja kreme, a kasalj nakon 3 dana.
1. Zanima me dali mu je poterbno davati i dalje sirup kako je doktorica naglasila minimalno 7 dana ili mu mogu prestati davati nakon sto mu prodje kasalj?
2. Dali bi bilo dobro otici sa njim na testiranje - iz hrane sam izbacila dosta namirnica i svejedno mu se i dalje javljaju osip i kasalj, a cesto se zali da ga boli trbuh i stolica ima cudan miris?
Hvala.

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:16

Smatram da je potreban pregled i obrada pedijatra alergologa. Nakon dobivenih nalaza, odlučit će se koja je terapija najprimjerenija i kako je dugo davati.

nino

08.06.2006. 21:25

molim vas za savijet o terapiji advantan cremom, koja je propisana mom djecaku od 4,5 mjeseca.Imao je osip po licu i po tijelu.Osip na licu mu je nestao prvi dan, nakon 8 dana osuo se ponovo. Da li smijem mazati ponovo ili?
Imao je osip i po tijelu na preponi. Beba doji i dohrnjuje se sa comformilom.
Zanima me dejstvo kortikosteroida iz navedene kreme?
Hvala.