Home / Forum / Bolesti i stanja / Alergije / Osip po licu i laringitis

Alergije

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 731

Broj poruka: 3995

Richter Darko, dr. med.

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Osip po licu i laringitis

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

08.03.2006. 10:36

Imam sina starog dvije godine i tri mjeseca. Zadnja 3-4 mjeseca mu se po licu pojavljuje osip i istovremeno dobije laringitis. Kasalj je dosta blag i nema nikakvih napada po noci. Doktorica nam je dala elocom kremu za osip, a za kašalj rinolan sirup. Rekla je da je sirup potrebno davati deset dana, minimalno 7 dana. Osip se povukao odmah nakon jednog nanošenja kreme, a kasalj nakon 3 dana.
1. Zanima me dali mu je poterbno davati i dalje sirup kako je doktorica naglasila minimalno 7 dana ili mu mogu prestati davati nakon sto mu prodje kasalj?
2. Dali bi bilo dobro otici sa njim na testiranje - iz hrane sam izbacila dosta namirnica i svejedno mu se i dalje javljaju osip i kasalj, a cesto se zali da ga boli trbuh i stolica ima cudan miris?
Hvala.

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:16

Smatram da je potreban pregled i obrada pedijatra alergologa. Nakon dobivenih nalaza, odlučit će se koja je terapija najprimjerenija i kako je dugo davati.

nino

08.06.2006. 21:25

molim vas za savijet o terapiji advantan cremom, koja je propisana mom djecaku od 4,5 mjeseca.Imao je osip po licu i po tijelu.Osip na licu mu je nestao prvi dan, nakon 8 dana osuo se ponovo. Da li smijem mazati ponovo ili?
Imao je osip i po tijelu na preponi. Beba doji i dohrnjuje se sa comformilom.
Zanima me dejstvo kortikosteroida iz navedene kreme?
Hvala.