Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Perioralni dermatitis?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Twinolina

29.11.2011. 23:45

Poštovani!

Dječak, star 3god i 3 mj, dg alerg. astma i atopijski dermatitis, ima već nekoliko dana u perioralnom području eritem koji ga peče. Napominjem da koristi dudu varalicu. Obzirom da u anamnezi ima pojavu atopijskog ekcema, uglavnom zimi po obrazima, rjeđe drugi djelovi tjela, primijenila sam kortikosteroid koji imam za te slučajeve, no ne pomaže. Tretira li se ovo uopće kao AD ili kakva druga alergija te postoji li nešto što još mogu pokušati prije nego odvedem dijete na pregled pedijatru?

Darko Richter, dr. med.

30.11.2011. 09:35

Triderm.

AthenaAthena

04.04.2018. 00:50

Postovani doktore, molim vas za pomoc. Vec par meseci imam crvene tackice na licu nalik bubuljicama ili nekoj alergiji, uglavnom nakon umivanja se crvenilo pojaca. Javljaju se oko ociju, na bradi, ispod nozdrva na levoj i desnoj strani, a sada i na celu. Koristim povremeno triderm kremu, povuce se ali se uvek vraca. Da li postoji mogucnost da je to neka vrsta dermatitisa i kako ga izleciti? Hvala vam unapred

Darko Richter, dr. med.

24.04.2018. 23:05

Ne da postoji mogućnost da je to dermatitis, već i jest. A kako ga liječiti: najbolje je obratiti se dermatologu koji dobro vidi.

Mary2580

04.05.2020. 18:30

Postvanje, inace sam imala cisto lice i kozu do zadnjih par mjeseci kad mi se na licu, dekolteu nekad po ramenu i na ledjima ispod vrata pojavi nesto kao ujed komarca i bas svrbi, taj svrab traje nekoliko dana i nakon nekog vremena prestane osusi se ali ostane crvena tackica i treba vremena da skroz postane neprimjetna, puder koji koristim za lice vec zadnjih par godina je isti tako da nije od njega, u zadnje vrijeme se umivam obicnom cistom vodom, imala sam nekada problema u proljece sa alergijom od sunca i imala osip po dekolteu ali ovo se dosta ranije pojavilo i osip od sunca izgledao drugaciji. Ne znam sta da radim, samo sto sam primjetila ako mi je marama oko vrata ili ako mi je majica malo uz vrat tada se uznojim hoce mi tada izbaciti po dekolteu i vratu ali opet otkud dodje po licu i otkud odjednom da se pojavi ta alergija jer nilad prije nisam imala nista slicno a lice mi uvijek bilo cisto i lice mi je najveci problem jer nije cisto. Da li znate sta bi moglo biti ili da preporucite neku kremu? Zao mi je sto ne mogu sliku poslati da vidite kako to izgleda jer vjerujem da dosta ima alergija, osipa pa je tesko na osnovu par recenica zakljuciti o cemu se radi. Lijep pozdrav

Darko Richter, dr. med.

05.05.2020. 18:35

Zaista ne zna, ali rekao bih da je to "dermatitis ab externis" - dakle, kožne pormjene od vanjskih utjecaja. Da oi je sunce, da li alergija na pelud, dali na kozmetiku, ne znam. Pitajte na forumu dermatologije.