Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Poviseni IgA i trombociti a ne IgE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijana_88

11.04.2018. 16:16

Postovani,

Kcer od 10mjeseci je izgleda alergicna na jaje i protein od kravljeg mlijeka. Kad je prvi put probala jaje osula se po tijelu (nakon 3/4 sata) a i prije je imala suhu kozu i ponekad ekcem. Nakon sto sam ja izbacila jaje iz svoje prehrane koza se skroz popravila bez ikakvih problema. Prije par mjeseci je pocela piti mlijecnu formulu i nakon sto je pila jednu bocicu dnevno 4 dana (40ml) se suha koza/ekcem vratila. Odma smo izbacili tu bocicu i nestala je nakon par dana. Onda smo probali s mlijekom bez laktoze i isti slucaj samo par dana kasnije. Radila je kozni test alergije prosli tjedan koji je pokazao blagu reakciju na jaje i nista na mlijeko. Pokusat cemo sad Althera mlijeko.
Vadila je jucer krv i ukupni IgE je bio normalan (4.91). Imunoglobulin A je povisen (1.10) i Trombociti (573). Prosli tjedan je bila prehladena (viroza) i imala konjuktivis (ali je sad bolje) pa neznam da li je to povezano s tim ili alergijama?

Darko Richter, dr. med.

24.04.2018. 23:05

Ništa nema veze ni sa čim. Sve je za dijete u gr. normale. Vidjet ćete specifični IgE na bjalanjak i kr. mllijeko, pa onda dalje. Bit će niski, i već sada ne vidim razloga za neku aposlutnu eliminaciju tih namirnica. Vjerojatno ih može tolereirati u termički tvrđe obrađenim jelima (180°C kroz 30 min).