Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


simptomi alergije,test nije pokazao da postoji alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

natasaa

12.10.2010. 00:40

Poštovani,bila bih vam veoma zahvalna da se pozabavite sa mojim problemom.Pre otprilike dve godine sam imala jaču prehladu koja je sanirana uz primenu antibiotika.Problem je što je kašalj koji je pratio tu prehladu ostao i još i dalje me muči,nekad jače nekad slabije ali konstantno je tu.Prvo što sam uradila je bila poseta ORL-specijalisti,ultrazvuk sinusa koji je bio uredu.Usledila je poseta ALERGOLOGU-kožni test na standardne inhalatorne alergene-nije bilo reakcije.IGE-negativna.Usledila je poseta PULMOLOGU-snimak pluća-uredu,kapacitet pluća u granicama normalnog.Brisevi iz grla i nosa su takođe bili uredu.Ultrazvuk Štitne žlezde-uredu.Test na Helikobakteriju takođe uredu.Jedine terapije koje su mi davali su bile inhalacije,sirupi i kapi za nos.Neznam više šta da radim,i kome da se obratim,Čula sam da Alergo-test može da prevari.Da li je moguće da imam alergiju na nešto a da to test nije pokazao?Kašalj koji me muči je dosta intezivan,uglavnom uz iskašljavanje,a nekada je i suv.Uglavnom počinje grebuckanjem i golicanjem u grlu.PUNO HVALA!

Darko Richter, dr. med.

12.10.2010. 10:05

Nema alergije.
Moje je prvoi glavno pitanje: u koliko sati kašljete?

natasaa

12.10.2010. 14:25

Nema određeno vreme kada kašljem,napadi uglavnom traju oko 5 min.dok ne iskašljem,ali su uporni i stalni.Uradila sam i pregled jednjaka i gastroduodenuma i nalaz govori za hipotoniju i elongaciju želuca i izraženu želudačnu hipersekreciju,što smo sanirali sa određenim lekovima.Trenutno sisam tablete belog sleza i pijem šerbet da mi malo ublaži kašalj zato jer je jako neprijatan pogotovo kada se nalazim u nekom društvu.Zaboravila sam da kažem da imam 37 god.HVALA!

Darko Richter, dr. med.

12.10.2010. 19:45

A mene ipaka zanimakada kašljete? U 01 ili u 04 h, ili u 13 i 16 h, npr.? To je pitanje svih pitanja.

natasaa

13.10.2010. 01:26

Kada utvrdim kada je to vreme javiću vam se.Hvala!

Darko Richter, dr. med.

13.10.2010. 11:30

Meni se čini da vi tim podatkom baratate.
Ne volim kada vidim da netko peca stručni savjet, a ne daje sve podatke, koje vrlo dobro zna. A onda, valjda, zna i kakav bi bio odgovor. A ipak peca ... . To mi nikako nije jasno, ali jasno mi je da je to nelegalni način traženja savjeta. Za takve igre nisam raspoložen.

natasaa

13.10.2010. 22:36

Ja zaista nisam znala KADA KAŠLJEM zato što STALNO kašljem.Danas sam zapisivala kada je to bilo:Celog jutra i toomgd 8.15-8.25,zatim od 9.10-9.20 i tako sve periodično do 13č.Pauza ne kašljanja je trajala do 16,zatim sam intezivno kašljala do 16.30,sada ne kašljem i to je to.Žao mi je ako mislite da ja nekoga zavlačim.Samo neznam kakve veze ima vreme(u satima )sa samim kašljem.Doviđenja

Darko Richter, dr. med.

13.10.2010. 22:50

vi i ne trebate znati zašto je nešto važno, ali, stvarno trebate znati kada kašljete.
A evo: noću sasvim sigurno ne kašljete. Dakle, to praktički isključuje neki krupni organski uzrok.

natasaa

14.10.2010. 11:35

Hvala vam na odgovoru!Moram da vas ispravim,da i noću kašljem,ne uvek ali se dogodi kao noćas(oko 5)da me je toliko nešto grebalo u grlu da sam morala da ustanem i. uzmem neke oriblete dosta vode i da sačekam da prođe.Moram da vam napomenem da kada imam neku prehladu onda toliko intezivno kašljem(skoro na svakih 20 sek)da je to strašno.Još bi da vam napomenem da je kod nas uvedeno zakazivanje kod lekara tako da ja dok dođem na red simptomi ili prođu ili se smanje tako da ja uopšte nisam u mogućnosti da pokažem doktoru o čemu se radi.Sobzirom da sam sve te rezultate radila u protekle 2 god.od kada su počeli simptomi,neki su rezultati već sigurno stari.Mada kad odem kod pulmologa(zadnji put sam bilau martu)on kaže da nisam slučaj za njega i šalje me kod ORL.Još da vam napomenem da mi se dogodi noću da se probudim i da nemogu da dišem,odnosno kao da nemogu da dišem punim plućima(takav osećaj imam)gušim se,onda moram da sednem i da se smirim da me nebi uhvatila panika,dišem koliko mogu dok se polako ne povratim .Oprostite što sam bila toliko opširna,ali neznam više ni ja ni šta da radim ni kome da se obratim.Napisaću vam šta je pulmolog napisao:Bronchitis chronica,non specifikata J42,Dyspepsia K30.A ORL -Pansinusitis chr recid atopica.Otosalpingitis tubotympanalis ac lat dex.Puno vam hvala!

Darko Richter, dr. med.

14.10.2010. 14:30

Dobili ste sve moguće dojagnoze od kojih se može kašljati, osim tumora.
Ako vam je stavio sve te dijagnoze, teško da niste i njegov slučaj, a ne samo za ORL.
Najvažnije vam je da prekinete svu terapiju, i da prestanete pušiti, svoje i tuđe cigarete.

natasaa

14.10.2010. 22:55

A šta da radim?Nisam pušač,mada se u mom okruženju puši.Da li ponovo da se javim pulmologu i šta da ga pitam?Hvala vam u napred i neću vam više dosađivati!

natasaa

14.10.2010. 22:55

Samo još da napomenem da mi nikakvu terapiju nikada nije ni dao!Hvala

Darko Richter, dr. med.

15.10.2010. 11:15

Niste vi pušač, ali u okruženju ih ima. Zato sam i rekao, ne pušite niti svoje, niti tuđe.

natasaa

15.10.2010. 14:05

U dopisivanju sa vama sam došla do zaključka da imam klasične simptome hroničnog bronhitisa,što mi nikad niko nije ni rekao,zvala sam danas da zakažem kod pulmologa ali su svi termini do poč.novembra zauzeti.Da li mogu sama da počnem da uzimam neki lek tipa FLUIMUKON ili neke inhalacije ?Unapred zahvalna!

Darko Richter, dr. med.

15.10.2010. 21:00

Ja mislim da nemate dijagnoze, u tome je problem.
Najmanje bi škodilo da uzmete jednu kuru antibiotikom, npr. Ciprinol od 500 mg, 2×1/5 dana, ili Sumamed od 500 mg, prvi dan 1 tbl, dalje još 4 dana po 1/2 tbl.