Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Urticaria cholinergica - već 15 godina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Toni77

05.02.2009. 16:10

Bolujem od gore spomenute 15 godina. Znači: fizički napor, promjena temperature, psihički stres nagle vrste(mada ja osobno i ovo svrstavam kao promjenu temperature, samo unutrašnje) itd. Malo sam čitao ovaj forum i prepoznajem imena lijekova koji se spominju. npr Aerius, dimidril, telfast itd. Ništa mi od njih nije pomoglo ni najmanje. Na osnovu niskog IgE i valjda još nekih faktora je jedna doktorica preporučila Periactin i rekla da u mom slučaju nije potreban klasični antihistaminik nego to što daje Periactin, sada ne mogu da se sjetim što točno. Nakon korištenja Periactina 2 tbl dnevno po prvi put osjetim razliku. Nabolje. Ali, ne dovoljno, nažalost. Međutim osjećam da sam na pravom putu, tj da Cyproheptadine u nekom obliku jeste izlaz iz ove moje duge noćne more. Ideje?

Darko Richter, dr. med.

05.02.2009. 17:05

Ciproheptadin nije ništa drugo nego još jedan, stariji, antihistaminik. Slučajno vam se slučilo da ste ga progutali, u fazi kada je boelst i sama htjela jenjati, pa ste pomislili da je ovo lijek spasa. Nije ništa više, niti manje od ostalih koje se probali. Vidjet ćete to sami, s vremenom.
Preporučujem vam da TRAJNO uzimati xyzal ili Aerius, 1 tbl dnevno, bez prekidanja tjednima i mjesecima, ako tolerirate. Uz to da uključite dijetu bez salicilata i bez konzervansa. Evo za to nekih općih pravila:
NE:
1. konzerve, staklenke, tegle
2. tetrapak, osim običnog pasteriziranog mlijeka u tetrapaku (ali ne smije čokoladno mlijeko, i sl.)
3. suhomesnate proizvode iz dućana – smije iz vlastite proizvodnje, ako osim soli nema drugih konzervansa
4. očiti konzervansi, npr. razne kiseline, papar, Vegeta, drugi začini – svi su puni kkonzervansa
5. kupljeni gazirani I negazirani napitci, voćni sokovi, čajevi (uključujući i suhe čajeve iz vrećice, ukratko: svi obojeni napitci) – VODA JE ZAKON !
6. najbolje bi bilo da pečete vlastiti kruh, jer u pekarama uvijek dodaju aditive i konzervanse.
7. nikako Aspirin, Acisal i lijekove koji sadrže salicilate, a umjesto toga, za temperaturu uzeti paracetamol (Lupocet, i sl.).