Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Visok IgE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Digo

12.12.2017. 10:10

Imamo dječaka od 2,5 godine sa sklonošću infekcijama dišnih puteva (upala grla, laringitis, opstrukcija) koje uglavnom vežemo uz njegov boravak u dječjem vrtiću, najviše radi toga što je za vrijeme praznika zdrav (cijelo ovo ljeto nikako nije bi bolestan). S obzirom da su početkom nove vrtićke godine opet krenule infekcije pedijatrica je preporučila detaljnu obradu krvne slike u cilju utvrđivanja reakcije na alergene. Nalaz je došao prije par dana i svi parametri su u granicama referentnih vrijednosti, samo je CRP nešto povišen 38mg/L, dok je ukupni IgE na razini 16.300 IU/ml. Prije smo radili i pretrage kako bi utvrdili da li je anemičan, no sve je bilo u redu. Pedijatrica je ostala zatečena ovakvim nalazom jer kaže da se nikada u praksi nije susrela s tolikim IgE te nam je dala uputnicu za pedijatrijsku alergologiju, sad čekamo termin. Međutim, ono što nas je uznemirilo jest činjenica da smo čitajući web pronašli da se uz visok IgE vežu maligne bolesti prije svega multipli mijelom. Molim Vas za mišljenje i savjet.

Darko Richter, dr. med.

12.12.2017. 14:55

U dječjoj dobi multipli mijelom ne postoji.
Ima neke alergije, a možda i neku pridruženu imunodeficijenciju, to treba raspetljati. Moj je osjećaj da će to biti samo alergija.