Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ZabrinutaIvana

27.03.2017. 10:30

Postovanje
Vec nekoliko godina osjecan bolove u plucima i kasalj pred zoru.prije 3 god sam bila u pulmologa koji me je poslao na rtg pluca,spirometriju i alergijsko testiranje a nalazi su mi bili uredni.Prije 2 godine pocela mi se javljat alergija oko ociju,te na rukama,na podrucju prsa.Tada mi je dijagnosticiran alergijski dermatitis na Nikal Sulfat za to san dobila kreme Advantan i Cu Zn.Prosle godine mi se pogorsalo stanje sa dermatitison uz to mi se poceo pojavljivati osip po vratu i rukama uz dermatitis,uz svrbez ociju i curenje nosa.Tada san citavo proljece pila antihistaminik.Ove godinee ponovno mi se javljaaa bol u prsima,otezano disanje,kasalj koji me dovodi do povracanja.Radila san testiranje na inhalacijske alergene te san alergicna na prasinu,pelud,dim cigarete i ambroziju.
Te san radila spirometriju sa ventolin teston koja mi je pokazala kao da je uredna spirometrija ali sa ventolin testom pise warning chg fef 2575 29%. Znaci li to da nije samo alergija ili je mozda ipak astma u pitanju.Lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

27.03.2017. 21:30

Idemo malo razjasnitipojmove: kažete, da li imam samo alergiju, ili i astmu? Vi imate alergije, a od tih alergij aimate dermatitis, alergijski rinokonjunktivitis i imate astmu, blagu, ali je tu. Ima ljudi koji imaju alergije na razne alergene, a da neamju nikakve alergijske smetnje, ali ima ih, osobito u odraslij dobi, koji nemaju alergije, ali imaju astmu, koja onda, nije alergijska, već tzv. intrinzična. Vi imate alergijski dermatitis, alergijski rinokonjunktivitis i alergijsku astmu.