Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija-lice i usne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

VAL0308

06.11.2017. 16:55

Poštovani,
dobar dan. Ne znam točno da li se radi o alregiji ili nečemu drugome (vidim da forum Dermatovenerologije nije u fukciji) pa se uistinu nadam da mi možete pomoći.
Imam izrazito velikih problema s kožom lica i s usnicama. Unazad mjesec dana usnice su mi extremno jako ispucane s učestalim herpesima i ranama na usnama. Koža lica je uz rubove jako suha i ljuska se, dok je T zona izrazito masna. Često dobivam na licu sitne prištiće koji jako svrbe (brada, čelo najviše). Tegobe se smanjuju nakon uzimanja Cetrizina tj. Claritina (nisam u Hrvatskoj, trenutno malo duže boravim u inozemstvu). U prosjeku svaki drugi dan moram uzeti tabletu za alergiju.
Koristim od preparata: Urigae i Le Roche Posay (micelarne vode za lice, bio vate za čišćenje, pjene za pranje osjetljive kože, gelove za hidratizaciju, kreme za hidratizaciju, vitamin E ulje...) a na lice i vrat nanesem najviše 3 sloja.
Svaki drugi dan na lice nanesem i kremu protiv bora. Imam 34 godine. Bila sam već kod 2 dermatologa i imaju vrlo oprečna mišljenja, a meni nikako nije bolje. Hranim se zdravo. Ne pušim, ne pijem. Imam hipotirteozu, dnevna doza 100 mg Letroxa. Koristim folnu kiselinu i alge kao dodatak prehrani.
Usnice su bijele i blijede, kao da se suha bijela koža ljušti, peku i zatežu do krvi nekada. Korisim sve moguće kreme za usne, nikako nije bolje. Pijem preko 2L vode dnevno. Herpes dođe prođe i opet ispočetka ili se umjesto herpesa se pojave ranice na unutarnjoj strani usana.
Ne znam da li to može biti alergija na nešto ili kako i kome da se obratim za pomoć?
Puno hvala na pomoći.
Veliki pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

07.11.2017. 00:25

Vjerojatno jest neka preosjetljivost. Treba dobro izregulirati hipotireozu, jer ona čini kožu grubljom i ispucalom. A onda, razmislite malo o toem da na lic ei usne NE STAVLJATE ništa, umjesto da stalno stavljate nešto. Najprije obustavite su kozmetiku, a nastativite neutralnu njegu, a možete korz 2-3 dana probati s nekom kortiksoteroidnom kremom npr. Aflodermom, Elocomom i vidjeti učinak. Naravno, na herpes se kortikosteroidi NE stavljaju, jer će biit samo gore.