Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ATOPIJSKI DERMATITIS


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sacreature

17.07.2013. 13:00

POŠTOVANJE

Imam čerku koja ima skoro 6 godina i ima probleme sa atopijskim dermatitisom od rođenja.
Do svoje 4 godine smo bitku borili s tom bolešću i na kraju smo otišli homeopati.Stanje se skroz popravilo i 2 godine nismo imali problema nikakvih.Prije deset dana smo se vratili sa mora i atopijski dermatitis se ponovo pojavio.Očni kapci su joj natekli,izbacilo joj osim po licu,vratu i ima tendenciju da siđe po tijelu.
Ja i žena smo frapirani izgledom naše ćerke i ne znamo više šta da radimo.Otišli smo ponovo homeopati i ona nas je napala što joj nismo dolazili u toku ove dvije godine.Međutim kako se stanje popravilo nismo osjećali potrebu za tim.Ponovo smo uključili homeopatske pripravke i sada se stanje malo popravilo međutim ima još
problema na koži.Nadam se da će i to nestati.Poslaću Vam i sliku,ako može neki savjet,Molim Vas.
Primjetio sam da kada je neka promjena vremena da to njoj izbaci na koži.
Hvala Vam unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.07.2013. 01:05

Za atopijski dermatitis su karakteristični periodi pogoršanja i poboljšanja i nije rijetko da se stanje i na duže vrijeme poboljša (kao što je bilo i kod vašeg djeteta). S dermatološke strane vjerojatno bi bila potrebna kraća kura blažih lokalnih kortikosteroida (npr. Maxidex mast) i u slučaju jačeg svrbeža antihistaminici (npr. Aerius sirup). Takve preparate propisuje liječnik. Homeopatski preparati ne spadaju u domenu rada liječnika te to ne mogu komentirati.