Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štitnjača


Autor Poruka

irena82

08.04.2011. 17:45

Poštovani!voljela bih da mi očitate nalaz od mame. FT4-6,78 , FT3-2,73, TSH-75. Voljela bih da mi kažete da li je moguće da lijekovi za srce ,tlak,masnoću i šećer mogu prouzrokovati poteškoće sa štitnjačom?Mama je obolila od štitnjače prije 10 god, smršavila je 15 kg u mj . dana , jako vručine ,lupanje srca ....... Sve se to riješilo sa tabletama i završilo na kontrolama svakih 1 g. zato što su nalazi skroz u redu. Ali od kada je prije god. dana završila u bolnici zbog šećera,tlaka.......počelo joj je biti strašno zima, nervoza i debljanje da bi prije mjesec dana vadila gore navedene nalaze i doktorica joj je rekla da je štitnjača ponovo proradila ali suprotna od one koja je bila.Zanima me da li su svemu tome uzrok lijekovi ili nešto drugo.Unaprijed zahvalna

Ante Škaro, dr. med.

16.04.2011. 12:05

Nepravilan rad štitnjače kroz duže vremena kod vaše majke je uzrokovao disharmoniju u organizmu čime se pogodovalo pojavnosti više bolesti. Svaka teža bolest uzrokuje povečanu potrebu za hormonima štitnjače te time još više iscrpljuje već oštećenu štitnjače. U zaključku lijekovi nisu uzrokovali ovo stanje štitnjače. To stanje smanjene funkcije se lako rješava uzimanjem nadomjeska hormona štitnjače.
dr Ante Škaro