Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cijepljenje i HS purpura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sennica

17.10.2017. 11:10

Poštovani,
imam sina od 7 godina. Do sada je uredno cijepljen.
Prije godinu dana naša pedijatrica je posumnjala na lakši oblik HS purpure. Sin je imao u više navrata purpure na potkoljenicama, bolove u trbuhu i oteknuće zgloba koji su brzo prošli. Vadili smo KKS,CPR,sedimentaciju, AST, urin, radili UZ trbuha. Nalazi uredni.
Nakon toga smo bili na pregledu kod alergologa/imunologa koji nas nije uputio na daljnje pretrage. Napominjem da nije napravljeno ništa od imunoloških pretraga.
Sin se sada treba cijepiti Priorixom. Možete li mi savjetovati gdje odvesti dijete da se ova dijagnoza potvrdi ili odbaci? Još uvijek povremeno ima fleke po nogama, bez drugih simptoma.
Smije li se sa ovom dijagnozom cijepiti Priorixom?

Lp

Darko Richter, dr. med.

17.10.2017. 23:20

Za HS purpuru nema posebnog testa. To se vidi, ili se ne vidi. Bolje to fotografiratje, da može vidjeti svatko kome budete pričali da je sin imao HS purpuru.
Ako mu se to stalno ponavlja, onda ima neki ozbiljniji oblik HS purpure. Treba pogledati i arterijski tlak, i urin. Za cijepljenje vrijedi opća kontraindikacija da se dijete ne cijepi ukoliko ima tekući srednju ili težu bolest, bilo koju.
Međutim, on nema ništa. Jako je loše da mama ide čitati po internetu nešto o čemu nema pojma, pa uvjerava mene da dijete ima to što je ona pročitala.