Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


imunodeficijencija i cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama mirela

26.05.2015. 22:35

Postovani. Imam dijete staro godinu dana do sada redovito cijepljeno. Zbog VUR od drugog mj zivota je na antibiotskoj profilaksi. Ima kontinuirane probavne smetnje u obliku cestih proljeva prepunih sluzi bez izoliranih infekata te povremena povracanja. Nalazi IgG IgA i Ig E su puno ispod normalnih vrijednosti. Molim Vase misljenje o cjepljenju priorixom te potrebi daljnjih pretraga i lijecenja imunodeficijencije.
Hvala

Darko Richter, dr. med.

27.05.2015. 23:50

Da li ima imunodeficijenciju, ovisi o tom nalazu za koji vi kažete da je "puno ispod normalnih vrijednosti".
Kada roditelj to kaže, to nema apsolutno nikakvog značenja. Ima značenja samo kada to kaže doktor, i to ne baš svaki. Ali, moža jako pomoći ako doznamo točne brojke i jedinice IgG, A i M. Odakle vam IgE ?

mama mirela

28.05.2015. 10:25

Hvala Vam na ogdovoru. IgE je zalutao na uputnicu zabunim pa nemamo vrijednost IgM ali pedijatrica nas je uputila da izvadimo IgM te takodjer i protocnu citometriju. Takodjer je savjetovala pregled kod Vas pa dok cekamo termin evo samo upit za cijepljenje.
IgA 0,11 IgG 3,82 Limfociti 7,77(aps) 73%(rel)- ne cini se da je u vrijeme vadjenja bio u infektu osim ako nije u inkubaciji neka bolest. Starija sestra (6,5 g) cijepljena priorixom prije dva tj. ovaj vikend je imala osip kojem je prethodila niska temperatura i suhi kasalj sto pedijatrica smatra mogucom reakcijom na cjepivo. Ne znam je li mogla u tom periodu biti zarazna za brata.
Lp i hvala

Darko Richter, dr. med.

30.05.2015. 20:50

Po nalazima ima doista hipogamaglobulinemiju, ali izgleda da od toga ne pati puno, Ipak bi bilo uputno učiniti jednu umjereno širu obradu, pa reći da li smije odmah primiti Priorix, ili još malo čekati. Obično se ta hipogamaglobulinemija sama oporavi.
Ne znam kada imate termin, no, ako je to tek serdina jeseni, možemo nešto ugovoriti i prije, u neki dan kada sam slobodan, a izvan standardnih termina. Mail: bibice@live.com