Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Ne moze primiti 6u1???!!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zbunjena12345

04.12.2016. 14:45

Poštovani,dr je cijepila Priorixom sina od 2.5 godine. Naime,nedonošće je (600gr po porodu) i kasnio je sa svime. Dobio je TBC i Engerix u rodilištu. Kasnije svako malo bolestan pa odgađanje,pa operacija kile i testisa te mi je rečeno zbog anestezije da se sačeka mjesec dana,pa opet bolest. Sada je pedijatrica zaključila da je on već barem pola godine zdrav,krvna slika kompletna uredna,jako dobro jede,napreduje,pomalo govori riječ po riječ. Priorix je primio odlično,apsolutno nikakvih reakcija do danas (prošli četvrtak je primio ujutro). Dr. kaže da su u deficitu sa 6u1 i da se to cjepivo daje samo do 2 godine,ali da više ni sama ne zna te me uputila da se konzultiram s Vama i/ili epidemiološki zavod u Zagrebu. Što dalje činiti? Kako ga dalje cijepiti? Može li Infanrix (5u1 je to ako sam dobro upamtila pa plus Engerix)? Ukoliko je moguće,mogu li ga odvesti u Rijeku ili Zagreb da se cijepi ako Pula nema ili kako je dr. rekla da su u deficitu i da su dobili nalog samo do 2god. Ne tvrdim ništa,pedijatrica je dobra i trudi se oko mog sina,ali i sama potvrđuje da joj trebaju konzultacije s kolegama te da i Vas pitam kako stvari stoje. Od imunologa iz Rijeke imam nalaz (urađeni su pregledi u trajanju od oko 3mj) da NEMA NIKAKVIH PREPREKA DA SE DIJETE NE CIJEPI. Alergo testovi koje su uradili su uredni. Hvala Vam doktore puno,nadam se da su informacije dovoljne.

Darko Richter, dr. med.

04.12.2016. 23:40

Trebao se cijepiti i prije 2 godine, sa 6u1. Na ta cjepiva je gornja dobna granica 2 godine. Može dobiti 5u1 (Infanrix-IPV+Hib plus Engerrix; Penatxim, koji je druog cjepivo 5u1 također je ograničeno an dob do 2 godine). Uglavnom su vam sve dobro rekli.

Zbunjena12345

05.12.2016. 11:55

Hvala Vam na informaciji. Onda cemo kupiti 5u1 i kad pedijatrica odredi cijepiti. Jer kaze nemaju ga,moram ga kupiti. No,nema veze,to se rijesi. To je i pedijatrica predlozila,mada nesigurno zbog problematike nabavke tog cjepiva Infanrix. Nadam se da moze uz njezin recept da ga narucim u apoteci. Hvala na Vasoj potvrdi.

Darko Richter, dr. med.

06.12.2016. 15:40

Za novce može sve.