Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem sa erekcijom


Autor Poruka

ivan447

30.12.2010. 00:31

Imam 29 godina, i vec duze vrijeme pijem tegretol 200 mg ( 2 tablete prije spavanja) jer sam imao nekih epileptickih napada poslije sna.
U vezi sa duze vrijeme sa djevojkom i povremeno imam problema sa erekcijom. Pri sexualnom odnosu ( sa zeljom nemam nikakvih problema), medjutim zna se desiti ponekad da mi erekcija opadne u toku sexa, prilikom predigre, erekcija je ok i nakon 4-5 minuta sexa zna se desiti da opadne erekcija , nekada zna biti slaba u toku cijelog sexa, znaci nije ustaljena stvar i povremeno se desava, i ono sto je nagore u sljedecim odnosima od straha da se to isto ne ponovi, desi se da dovedem sam do istog problema razmisljajuci o tome da se ne ponovi ista stvar.

Pri vizualnoj stimulaciji nemam erekciju i ako osjetim da sam uzbudjen, dok ne dodje do dodira,

Sto se tice jutarnnje erekcije , povremeno se desi da je nemam, i to najcesce kada sam pod stresom i kada sam napet i imam neke probleme.

Onda se desi dobar sex i zadovoljavajucati erekcija, i onda to traje 2-3 mjeseca, dok opet ne dodje taj period sad Sexulani odnos mi traje otprilike oko cca 15-tak minuta, i to je zadovoljavajuce.

Pri samozadovoljavanju , nemam problema sa erekcijom, osim kada sam pri stresu.
Na poslu i u zivotu imam dosta stresa, nemam problema sa kilazom, vjezbam (kad stignem), ne pusim, pijem /ograniceno/.

Zamolio bih vas ako mozete da mi kazete kakav je uticaj ljekova koje pijem i sta mogu uraditi po tom pitanju da to rješim.

hvala

Antun Gršković, dr. med.

03.01.2011. 13:05

U svakom je slučaju dobra stvar da ponekad imate dobru erekciju, a da povremeno postoje periodi loše erekcije. Na žalost meni je teško reći da li isključivo Tegretol (karbamazepin) ili neka psihička komponenta u vas uzrokuje te epizode erekcijske disfunkcije.
U svakom slučaju jedna od nuspojava Tegretola jest impotencija te ista može ovisiti o trenutnim koncentracijama Tegretola u krvi.
Stoga bi vam za početak savjetovao da se konzultirate sa liječnikom koji vam je u terapiju i uveo Tegretol da ga ukine ili eventualno zamjeni nekim drugim antiepileptikom.