Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s erekcijom nakon radikalne prostatektomije


Autor Poruka

weiss

09.11.2010. 09:40

Poštovani doktore.

Prije nešto više od godinu dana operirao sam karcinom prostate radikalnom metodom. Napominjem da prije same operacije nisam imao baš nikakovih problema s erekcijom.
Nažalost, poslije operacije nastupaju problemi. Do današnjeg dana nisam imao erekciju, pa čak ni uz pomoć tablete cialis, tako da nisam niti mogao imati spolni odnos. Uz rućnu stimulaciju ponekad se pojavi mala promjena, no nedovoljna za penetraciju. Ako pri takovom stimuliranju i doživim suhu ejakulaciju ona je bolna, a nakon toga nekoliko dana osječam jako pečenje
Molim Vas da mi odgovorite da li je moguće točno utvrditi stupanj oštečenja živaca i da li mogu očekivati kakovo poboljšanje po pitanju ponovne erekcije, te zbog ćega je ejakulacija bolna i zašto nakon nje nastupa period od nekoliko dana intenzivnog pečenja u mokračnom kanalu.
Napominjem da mi je svega 52 godine i normalno da mi je još uvijek stalo do kvalitetnog života.

Zahvajujem na odgovoru i pozdravljam s poštovanjem.

Antun Gršković, dr. med.

11.11.2010. 21:35

Na žalost, nakon takve operacije, ukoliko nakon godine dana nije došlo do restitucije erekcije onda više ne možemo ni očekivati da će se erekcija vratiti.
Vjerujem da ste s tom mogućnošću bili upoznati prije operacije. U tijeku te operacije neminovno dolazi do različitog stupnja oštećenja neurovaskularnog snopa, a posljedično tome i ED. Ako nema očuvanog neuralnog integriteta onda ne možemo ni očekivati erekciju.
Bol je prisutna upravo radi jakih kontrakcija sjemonovoda (koji je podvezan) koji se događaju u tijeku orgazma, a pečenje u mokraćnoj cijevi jer više nema mehanizma podmazivanja uretre od strane bulbouretralnih i uretralnih žlijezda.
Žao mi je što ne mogu ponuditi optimističnije vijesti, ali u cijeloj priči čovjek mora biti zadovoljan što je barem izliječen od maligne bolesti.