Home / Forum / Bolesti i stanja / Kontracepcija / Bolne grudi i bradavice

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3889

Broj poruka: 44916

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Bolne grudi i bradavice

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

malena9999

16.02.2009. 21:20

Dobra večer!
Pijem Cilest već 3.5god i nikada nisam imala nekih određenih problema! Uz pilule, dečko i ja koristimo i metodu "prekinutog snošaja"! Sve je uvijek bilo u redu, ali nedavno nakon što mi je završila menstruacija i počela sam s novom dozom pilula (6.2.), a drugi dan, 2 i pol sata nakon što sam popila pilulu povraćala sam. Nakon toga smo dečko i ja jednom spavali opet se služeći metodom prekinutog snošaja, a ostalih tjedan dana dosada smo koristili i kondom! Uglavnom, mene su prije par dana (znači, otprilike 4-5 dana nakon odnosa) počele jako boliti grudi, a i bradavice su mi postale užasno osjetljive na dodir te su pojavile neke točkice na njima, nešto kao prištići (neznam kako bi to opisala)... Grudi su me uvijek boljele u vijeme kad sam pila pilule pa sve do menstruacije kada bi ta bol popustila (nekad su jače boljele, nekad manje), ali ovaj put me posebno jako bole i nekako su "teške", ali najviše me brinu bradavice koje mi nikad nisu bile tako osjetljive na dodir! Zanima me ima li to veze s pilulama i tim da su to hormoni pa mogu nekada tako djelovati ili postoji nekakva mogućnost da sam trudna ( s obzirom na cjelokupnu situaciju koju sam opisala)... Nadam se da nisam previše zakomplicirala i da ćete me shvatiti happy Hvala unaprijed! Pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.02.2009. 23:00

Ma dajte, pa kako bi bili trudni. Bole vas grudi jer vas bole grudi, nekad tome nema nekakvog posebnog razloga. A ako mislite da je zabrinjavajuće javite se doktoru.

17.02.2009. 23:45

Ja se izvinjavam sto upadam na tudju temu ali ... da ne opterecujem sa previse tema, nadam se da cete mi moci odg ovdje

Odmah da izrazim svoje OOOGROMNO POSTOVANJE PREMA VAMA DOKTORICE DMITROVIC

Ja imam isti problem kao i djevojka prije mene.
prije samo par dana prestalo mi je krvarenje, a grudi me pocele boljeti
cak me bole i ovako nekako same od sebe, i recimo juce kada sam se presvlacila i skinula grudnjak kao da su mi odjednom grudi teske nekoliko kilograma vise takav je bol.

inace pijem diane35 vec evo skoro dvije godine

trebam li se zabrinuti posebno ili ???

UNAPRIJED VAM HVALA!

lijep pozdrav,
saveznica

malena9999

17.02.2009. 23:50

U prethodnom javljanju sam zaboravila navesti da sam uz to povraćanje 2 i pol sata nakon popijene pilule imala i blaži proljev... dan nakon toga dečko i ja smo imali odnos bez kondoma uz metodu prekinutog snošaja, a ostalo vrijeme smo koristili kondom s tim da je jednom, 3-4 dana nakon tih probavnih smetnji, kondom puknuo, no i tada dečko nije ejakulirao u mene! Znam da mi vi ne možete odgovoriti jel sam trudna ili ne, niti to očekujem od vas, samo me zanima koliko su uopće mogućnosti za to uz navedenu situaciju? Jer nakon povraćanja i proljeva ja nisam popila dodatnu pilulu sad
Ispričavam se na upornosti i unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.02.2009. 09:40

Saveznica - vama isti odgovor kao i prethodni. Uopće ne shvaćam zašto ste pisali kad ste napisali isto kao i malena happy.
Malena - Povraćanje i proljev su značajni ako se dese unutar 2 sata od popijene tablete. Ali to ste mogli saznati čitanjem ovog foruma.

malena9999

18.02.2009. 12:00

Da, čitala sam i naišla sam na podatak da je u slučaju povraćanja presudno tih 2 sata, ali u slučaju proljeva su presudni 4 sata, zato sam se i zabrinula happy
Ispričavam se što gnjavim, ali imam još samo jedno pitanje... happy
Nastavila sam normalno piti pilule kao i prije pa me zanima postupam li ispravno s obzirom na to da je ta "problematična" pilula bila tek druga s kartice i s obzirom na to da postoji mogućnost da se nije u potpunosti apsorbirala?? Uglavnom, uz to me zanima jel kad počnem piti novu dozu pilula 8.dan pauze (kao što sam uvijek dosad pila) zaštita je opet potpuna?? Možda je pitanje glupo, ali pošto su svi ti ciklusi i redoslijed uzimanja pilula povezani (a ja nakon tih probavnih smetnji nisam popila dodatnu pilulu, nego sam drugi dan nastavila piti kao da ništa nije ni bilo- treću pilulu s kartice) zanima me ima li mogući prekid (npr. propuštanjem jedne pilule ili neapsorbiranjem) kakvog utjecaja na daljne uzimanje pilula i daljne cikluse?
Također se ispričavam što sam malo zakomplicirala, ali nadam se da ćete shvatiti što želim pitati?!
Hvala!
Pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.02.2009. 13:20

Ma smirite se - ništa niste propustili, sve je u redu. Apsorbirala se ta pilula. Zaštićeni ste i sad, a kamoli slijedeći ciklus.

catwoman

16.06.2009. 23:45

ja se izvinjavam sto se i ja nadovezujem na ovu temu,ali me interesuje da li od prevelikog stresa moze prestati menstrualno krvarenje,pa da se zatim jave bolne grudi,jer to se bas tako meni dogodilo....bole me na dodir i izgledaju pomalo oteknute.....da li postoji neki lijek kojim se moze izazvati krvarenje ili da cekam sljedecu menstruaciju.....hvala unaprijed na odgovoru...veliki pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.06.2009. 11:50

Ovo je forum o kontracepciji, a i na vaše pitanje nije jednostavno odgovoriti, pa je najblje da se javite svom ginekologu.