Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cilest i rizici


Autor Poruka

ninči

15.10.2008. 00:20

Poštovana doktorice,pijem cilest godinu dana s jednom pauzom od mjesec dana.Nemam nikakvih nuspojava,prije početka uzimanja napravila sam redovni ginekološki pregled,te jetrene probe.Svi nalazi bili su u redu.Nisam paničarila zbog nedavnih događaja s yasmin pilulama,no ipak bih voljela znati koji je rizik..Naime,majka mi ima proširene vene,a baka je imala trombozu.Ja nisam radila test za koagulaciju koji se također preporuča zbog tromboembolijskih oboljenja.Namjeravam nastaviti piti pilule barem jos 3-4 godine pa me zanima bih li trebala obaviti te testove i koliki su rizici i nakon uzimanja pilula..Inace,imam 20 godina,nisam spomenula.Nadam se da pitanje nije jedno od onih paničarskih jer ga uistinu postavljam iz realnih razloga.Hvala Vam unaprijed,pozdravhappy

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.10.2008. 09:20

Ne zvuči paničarski. Međutim, svi rizici su isti na sve kontraceptive, pa molim pročitajte ovo http://www.cybermed.hr/index.php/...li_znati_o_kontracepcijskim_pilulama, plus zadnjih 10-tak stranica o Yasminu, otkad je krenula medijske hajka, sve to se isto odnosi i na Cilest. Ništa posebno ne morate raditi.