Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dali mogu bit trudna ako sam imala menstruaciju?


Autor Poruka

brineta89

25.10.2010. 21:50

Poštovana doktorice.Totalno sam zbunjena,i u strahu sam.Imala sam odnos s partnerom 26.9,prije odnosa on je ejakulirao malo...ali stavio je kondom,nakon svega toga kondom je ostao u meni,neznam kako,ali ostao je (naravno izvadili smo ga poslije) zatim je vani poslije ejakulirao.Pa me zanima,postoji li mogućnost da sam ostala trudna,tj.postoji li mogućnost da su spermiji preživjeli?Bojim se zbog svega toga jer je kondom ipak nekako tijekom odnosa ostao u meni,i neznam zašto se to desilo,i nisam imala prvi puta odnos.Menstruaciju sam dobila4.10 i završila je 9.10 ali dobila sam ju ranije.tj meni ciklusi nisu uvijek isti prije sam dobivala 28 dan nekada 25 a sada je bio 23 dan kad sam dobila posljednju menstruaciju,i neznam zašto mi se to dešava.(no ja se osjećam sasvim normalno)ali ipak imam strah da sam trudna.Bila sam prije kod ginekologa,alii sam prestala ići.Nikada nisam pila nikakve antibebi pilule,iako sam tražila da mi ih prepiše nekako je sve to odgađao rekavši slj.put kada dođeš i tako.Bila sam par puta i ništa,uzeo mi je samo jednom papa test i bio je u redu,i išla sam jednom na ultrazvuk čisto onako radi sebe da vidi dali su mi jajnici i maternica u redu..i to je bilo sve.No tada sam imala 18god,i nije mi prepisao nikakve tablete,a sada imam 21god i nikako da se ponovno nagovorim da odem.I muči me kako mogu znati svoje neplodne i plodne dane kad meni ciklus nije uvijek isti? Sada po mom računanju slj. menstruaciju trebam dobiti ovaj tjedan,tj sredinom ovog tjedna ili 1.11 tada bi mi bio 28 dan,ali ipak mislim da ću dobiti ranije.Molila bih Vas da mi odgovorite.
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

27.10.2010. 13:20

Ako je ta mjesečnica bila kao i inače onda niste trudni.Savjetujem da skupite hrabrosti i jednom čak i svakih 6 mjeseci kako sta mlada spolno aktivna žena idete na gin. pregled jer papa test je vrlo bitan .Sad imate dosta žena ginekologa ako će to imalo umanjiti strah od posjeta.Ciklusi Vam šetaju pa nemojte računati plodni / neplodni dani.

Sandra123

08.09.2013. 15:50

Postovani, moja tetka je imala redovnu menstruaciju 5 mjeseci, da bi onda uskoro orimjetila stomak, otisla kod ginekologa i saznala da je trudna. Kako je to moguce? Ako joj je ciklus bio redovan?
Ja vec 8 mjeseci spavam sa svojim deckom bez kondoma i sve je ok, menstruacija mi je redovna, svakih 26 dana, obilna je, kao i inace. No medjutim nakon ovog tetkinog slucaja sam se zabrinula. Kako ja mogu biti sigurna da nisam trudna? Da li postoje nekakvi simptomi? Da li je menstruacija tad drugacija kojim slucajem (ako je zena u isto vrijeme i trudna i ima menstruaciju)? Mozete li molim vas napisati nesto o tom. Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.09.2013. 21:00

Vaša teta mislim da vam nije rekla pravu istinu bojim se. Sigurno nije imala redovno menstruaciju svaki mjesec. Radilo se vjerovatno o neurednom krvarenju, dakle o krvarenju o ranoj trudnoći koje ne izgleda kao menstruacija, ne dolazi na vrijeme, nepravilnog je oblika, izgledom, trajanjem, pravilnošću kad dolazi itd.
Mislim da vaša rođaka ne pozna svoj ciklus i svoje tijelo.
Kod vas se dakako ne radi o trudnoći. Pozdrav.

malamu92

16.06.2014. 20:00

Postovani imala sam nezasticene odnose 8 dana prije menstruacije neznam da li je doslo do ejakulacije.Nakon toga stigla je menstruacija koja je trajala 3 dana, menstruacije su mi inace redovne(svakih 28 dana).5 dana poslije menstruacije sam imala odnose sa deckom I doslo je do ejakulacije medjutim narednu menstruaciju nisam dobila(14.09)uradila sam test I pokazao je trudnocu...molim vas kazite jel do trudnoce doslo u prvom ili drugom odnosu I kolika je sigurnost???Brine me to sa laznim menstruacijama, da li je ona menstruacija bila lazna??Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.06.2014. 22:20

To ne mogu znati. Pitajte svog ginekologa.
Ako vam trudnoću vodi prema zadnjoj menstruaciji i veličina ploda korelira s zadnjom menstruacijom
onda svakako od druge.