Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hitna kontracepcija (poslije)


Autor Poruka

josipa_20

16.10.2008. 21:55

Poštovana doktorice, ispričavam se što smetam ali imam pitanje. Naime, pročitala sam veliku većinu pitanja, no stvarno nisam uspjela naći ovaku situaciju. Situacija je sljedeća. Početkom ovog mjeseca sam popila 2*4 Cilest tablete kao hitnu kontracepciju. Par dana nakon toga (06.10.) dobila sam krvarenje koje je trajalo neka 3 dana, pa ne znam da li to mogu računati kao menstruaciju ili kao posljedicu pijenja tabeta? To me malo zabrinjava zato jer mi menstruacija treba stići tek poslije 20.10. Inače su mi ciklusi dosad bili redoviti, od 26 do 32 dana. Ono što me zanima je da li se sad ikako mogu izračunati plodni i neplodni dani ili ništa od toga dok mi se sve ne vrati u normalu? Negdje sam pročitala da zbog hitne kontracepcije neću imati ovulaciju, pa više ni sama ništa ne znam. Unaprijed hvala i još jednom se ispričavam ako sam postavila pitanje koje je već bilo postavljeno..

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.10.2008. 23:45

To krvarenje računajte kao menstruaciju, i slijedeću očekujte redovno nakon toga, ali tako ne mora biti, sve je moguće. Plodne i neplodne dane ovaj mjesec ne možete znati.