Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hormoni i kontracepcijske tablete


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

25.09.2017. 18:35

Poštovana, dokle god uzimate kontracepciju nema smisla raditi analizu hormona.

mchacha

30.09.2017. 22:00

Poštovani, imam sindrom policističkih jajnika i pijem kontracepcijske pilule Estal, vec deseta kutija popijena. Prije pilula imala sam uzasnih problema sa aknama. Nakon 3 mjeseca akne su nestale, pojavljivala se eventualno jedna,ali nista strasno. Lice mi se pročistilo. Problem je nastao nakon 8mjeseci pijenja pilula , pojavile su se akne, cinilo mi se kao da se situacija na licu pocinje vracati na staro, ali ipak nije bilo u takvoj mjeri strašno kao prije pilula. Znaci li to da su hormoni poljuljani? Nije mi jasno sto se događa, je li to nekakva faza ili postoji mogucnost da mi tablete vise ne pašu ili mozda postoji šansa da sam se navikla na njih? Nisam promijenila prehranu i izlozenost stresu je ista kao i prije. Što se tice menstruacije ona je redovita, ali zadnjih mjeseci nekako smeđa s malim naznakama krvi. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

01.10.2017. 11:10

Poštovana, nastavite s uzimanjem tableta - one smanjuju produkciju spolnih hormona (muških) koji uzrokuju akne. Preporučam pregled dermatologa.

Ana_mrvica

18.10.2017. 08:12

Poštovani, u 9 mj. Je bila puna godina dana kako sam pila microgynon 30, ispila i od tad pravim pauzu, znači nakon menstruacije ,počela sam brojat kao da pijem pilule ponovo 21+7 . prema tome, dans mi je 8 dan kako mi kasni, radila sam dans test negativan je. Da li je moguće da mi kasni zbog toga što mi organizam i hormoni nisu još navikli se bez pilula ?

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 21:15

Poštovana, vjerojatno se organizam još nije navikao.