Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izgubljena tableta


Autor Poruka

terpsihora

02.01.2008. 14:35

Poštovana doktorice,
imala sam malu nezgodu zbog koje sam u dvojbi. Naime, izgubila sam drugu tabletu Triquilara. Točnije, ispala mi je kada sam ju uzimala i nisam ju mogla više pronaći. To se dogodilo danas. Uzela sam sljedeću u pakiranju i sada se pitam mogu li samo završiti ovo pakiranje i biti zaštićena od trudnoće, ili da odem kupiti drugo pakiranje pa da popijem jednu koja je iste vrste. Zbunjena sam upravo zbog toga što sam pročitala u uputstvima da ukoliko se propusti tableta u prvom tjednu i uzme u roku od sljedećih 12 sati da je potrebna dopunska zaštita sljedećih 7 dana. Ja je jesam popila na vrijeme ali će mi nedostajati ta jedna tableta u cjelokupnom ciklusu.
Puno Vam hvala na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.01.2008. 17:25

Vi niste propustili tabletu tako da se uputstva u pakiranju ne odnose na vas. Samo nastavite dalje piti kao da se ništa nije dogodilo, i jedino što će se dogoditi jest da će vam ciklus biti dan kraći. Zaštita je potpuna bez obzira na izgubljenu tabletu.

Lionelxxx

15.10.2014. 19:00

Poštovana,
imam također isti problem, jednu tabletu sam izgubila(popila sam 20 tableta u točno vrijeme), te sam poslušala savjet doktora na vašem forumu i nakon 20 tableta napravila 7 dana pauze, te mi se ciklus skratio za jedan dan. Imala sam odnos 7.dan kad mi je krvarenje već postalo slabije,no trajalo je još jedan dan nakon toga.Sutradan sam počela sa novim blisterom. Jel mi zaštita i dalje bila potpuna tih 7 dana i imam li razloga za brigu? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.10.2014. 21:45

Zaštita je potpuna. Ne brinite.