Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jazz tablete


Autor Poruka

ruza1

03.12.2013. 09:50

Postovani!
Imam pitanje u vezi nuspojava komtracepcijskih pilula, tocije Yaza.
Kada se navode moguce nuspojave , od glavobolja, mucnina, bolova u dojkama, pa do utrnuca udova kao kontraindikacije, uzima li se tad u obzir kratkorocno uzimanje pilula ( tjedan-dva) ili dugotrajno? Drugim rijecima, moze li se ocekivati da se simtomi poput trnjenja udova osjete vec nakon tjedan- dva ili su nuzno uvjetovani duljim uzimanjem, nravno u onih osoba koje imaju prediapozociju za stvaranje tromba?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2013. 12:55

Moguće je da se trnjenje javi već nakon tjedan dana.
Svakako savjetujem da se konzultirate sa svojim ginekologom u svezi ovog problema i nastavka uzimanja pilula.

mz2011

07.12.2013. 00:10

Poštovani,
pocela sam piti Yaz pilule 26.11. na prvi dan ciklusa, po preporuci ginekologa, najvise zbog povremenih akni, ali i zastite. Pila sam ih 7 dana, i ciklus mi je bio kao i inace, Odlucila sam da ih prestanem piti najvise zbog nervoze i glavobolje koje su postajale sve jace. Nakon ciklusa imala sam malo smedjeg iscjedka, ali drugi dan nakon sto sam prestala da ih uzimam pocela je ponovo da mi ide krv, i tako je vec 3 dana. Nije tako oblino kao za vrijeme ciklusa, ali me brine, Možete li mi odgovoriti da li je to normalno, i koliko bi moglo da potraje? Postoji li nacin da to zaustavim? Unaprijed zahvalna!

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.12.2013. 10:45

Normalno je i stat će kroz par dana. Nije potrebna terapija.