Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje


Autor Poruka

Mirkan123

23.11.2015. 23:50

Pozdrav doktore,
djevojka (vjerenica) i ja smo 2 godine i 3 mjeseca u vezi, vodimo ljubav, uvijek sa zastotom, menstruacije joj nikad nisu tacne uvijek kasne po 10-15 dana i dok je bila nevina uvijek su joj kasnile a i sad od kako je spavala samnom, vodili smo ljubav prosli mjesec i koristimo zastitu, tokom predigre meni je izlazila presjemena tecnost ali vlaznom maramicom smo obrisali stavili zastitu i onda vodili ljubav, organi prilikom presjemene tecnosti nisu bili ni blizu, e sad ovaj mjesec joj menstruacija kasni vec 20 dana, uradili smo test ali je negativan hvala Bogu. Pre mozda 20-ak dana imali smo situaciju gdje smo udes izbjegli za dlaku i uplasila se nenormalno pa sad da li mozda to jos vise sad ne utice na kasnjenje, zaboravih reci da ima sve simptome koje uvijek ima kad treba da dobije, bol u grudima, cak je i stomak bolio pre 3-4 dana, prekjuce smo uradili test bio je negativan ali i dalje ne dobija. Sta vi predlazete i da li je moguce da je trudna. ? Znaci ljubav nismo vodili bez zastite.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2015. 10:45

Nije trudna. S obzirom na dob i na neredovite cikluse duže vrijeme sugeriram da se javi na pregled i UZV kod svog ginekologa.
Moglo bi se raditi o policističnim jajnicima i kašnjenju menstruacije zbog toga.

Mirkan123

27.11.2015. 02:45

Hvala Vam doktore izuzetno ste dobar covjek. Juce je djevojka i dobila sve je u redu. A recite mi o tome nesto, da li to moze da utice na plodnost i da li je opasno za nju posto ima 20 godina ? Unapred hvala i srdacan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2015. 22:10

Naravno da utječe. Sugeriram pregled i UZV i terapiju ako će trebati.