Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kasnjenje menstruacije


Autor Poruka

Sara20

03.03.2011. 01:20

Imam problem,kasni mi menstruacija .... Imala sam odnose sa deckom ali smo koristili zastitu i uviek pazili,dok nismo poceli da spavamo meni je ciklus bio redovan svakog mjeseca tacnije uvijek sam dobijala datum kad je trebalo,u novembar sam dobila 28,u decembar 26 og u januar 20og,od kad smo poceli da spavamo ova dva tri meseca su mi se poremteili datumi menstruacije .... u februar nisam dobila,prije 3 godine sam imala jaku upalu mokracnih kanala i bubrega,i sad cim malo prehladim toliko sam osjetljiva da odmah mi se prehlada odrazi na jajnike i bubrege ... prije 3 ipo nedelje sam imala jaku upalu opet,boleli su me jajnici,cesce sam mokrila-peklo me pomalo,i bubrezi su me boleli nisam isla kod doktora nego sam pila uvin caj i dosta tecnosti i proslo me je imala sam odnos sa deckom nakon te upale i prilikom spavanja imala sam bol ispod stomaka,tako da nismo vise spavali dok mi se ovo ne stabilizuje .... radila sam test za trudnocu prije 3 dana i bio je negativan ... ceo februar sam bila pod opterecenjem oko faxa,pa sad i oko toga sto nisam dobila na vreme...decko mi kaze da ne mislim o tome jer sto sam vise nervozna i opterecena i pod stresom da se to itekako moze odraziti na menstruaciju,imala sam ove dane simptome da cu da dobijem ali nista,i bolelo me u predelu ledja,i ispod stomaka,i glava i bubuljice sam dobila ali nikako da dobijem .... Ove dane sam isto malo prehladjena,da li mi kasni zbog jake upale koju sam prelezala i zbog napornog februara,ili je u pitanju nesto drugo,jako sam zabrinuta oko ovoga .... volela bih da cujem savet i od Vas,unapred hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

03.03.2011. 12:10

Vjerojatno od silnog stresa se poremetio ciklus, ako ne bi došla do sredine ožujka napravite UZV kod ginekologa.

enaena

03.03.2011. 12:11

Postovana doktorice,

Nisam nikada imala vaginalni odnos sa deckom ,ali jesam analni i to svega 3 puta ,prva dva je ejakulirao u anus ,a drugi put smo koristili kondom ,ja sam trebala dobit mjesecnicu 23.3 medjutim nisam dobila i evo kasni mi vec 7 dana ,jer se ja uzasno plasim da nisam trudna ,u svakom slucaju imam neke mucnine ali ne i povracanje ,nemam vrtoglavica ali mislim da je to sve od stresa ,takodjer imam bolove u krstima koji mi udaraju u noge ,i bole me grudi ,bradavice posebno,strah me da se mozda ja nisam dotakla rukom koja je mozda bila od sperme i ne znam jel moguce tako zatrudnit jer koliko znam mora se ejakulirat u rodnicu ,sta bi moglo biti ..pomozite mi?
Unaprijed zahvalna,

Alexa

03.03.2011. 18:05

Imala sam poslednju menstruaciju 26.januara,sada nisam dobila.Bila sam prehladjena.Sada imam blage bolove u ledjima,u stomaku( tj. u predelu jajnika) kao blage vibracije,odnos imam redovno.Cesto me tera na podrigivanje..Intelesu je me da li mi kasni zbog prehlade,ili postoji mogucnost da sam trudna.I jos da kazem,imam sina 9 godina,posle toga sam imala jos dve trudnoce koje se nisu ostvarile do kraja.

ljubica21

04.03.2011. 01:45

Poštovani,
imam 21 godinu i redovne odnose sa dečkom. Zadnju menstruciju sam dobila 20.1, kasnila je tjedan dana. 09.02. sam imala odnos u kojem nismo koristili zaštitu, iako je ejakulirao vani, nakon 'brisanja' nastavili smo s odnosom. 14.02. sam išla kod ginekologa, radila sam papa test, koji je nakon 10 dana bio gotov i pokazao kandidu i blagu upalu. Popila sam Zenofluk i koristim vaginalete Polizinax još uvijek (4/6). Radila sam test jučer, bio je negativan, mada ne znam koliko je pouzdan, cijena mu je nešto niža, trenutno nigdje nema kupit clear blue (Hercegovina). Je li moguće da sam trudna? Imam pojačan bijeli iscjedak, prije 2 godine imala sam policistične jajnike, međutim sad mi je rečeno da su nomalnog izgleda. Prošle godine mi je menstruacija znala kasniti po 19 dana. Što bi trebala učiniti još?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.03.2011. 15:30

enaena Napravite test.
Alexa Javite se ginekologu radi UZV i napravite test.

ljubica21 Ništa, još pričekajte.

Care19

06.03.2011. 18:00

Curi mi kasni menstruacija 10 dana. Imali smo odnos bez zaštite 3 puta i to vrlo vjerovatno u neplodnim danima tj. tjedna dana prije dolaska menstruacije.Nisam završio odnos u njoj. Pod velikim je stresom pošto smo u vezi na daljinu i imala je smrtni slučaj u obitelji prije 2 dana. Uz to ima i bakteriju esirihija koli. Zanima me što bih mogli napraviti? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

07.03.2011. 21:25

Možete napraviti test , ali vjerojatno zbog svega ciklus kasni.

confused777

07.03.2011. 23:25

Molim Vas pomagajte...inace imam redovitu menstruaciju svakih 21-24 dana. uz to imam problema sa stitnjacom i pijem euthyrox...evo sad je vec 29 dan od zadnje menstruacije...zadnja 3 dana imam bolove u trbuhu i jajnicima kao da cu dobiti menstruaciju svaki cas---ali nikako...sa deckom imam vec godinu i pol redovite odnose i koristimo zastitu (kondome) a sad ovaj zadnji mjesec smo probali jednom i bez s tim da je on ejakulirao nekih 15 min prije i sve smo pobrisali....uzasno sam zabrinuta...unaprijed hvala

confused777

07.03.2011. 23:35

Molim Vas pomagajte...inace imam redovitu menstruaciju svakih 21-24 dana. uz to imam problema sa stitnjacom i pijem euthyrox...evo sad je vec 29 dan od zadnje menstruacije...zadnja 3 dana imam bolove u trbuhu i jajnicima kao da cu dobiti menstruaciju svaki cas---ali nikako...sa deckom imam vec godinu i pol redovite odnose i koristimo zastitu (kondome) a sad ovaj zadnji mjesec smo probali jednom i bez s tim da je on ejakulirao nekih 15 min prije i sve smo pobrisali....uzasno sam zabrinuta...unaprijed hvala

marija07

08.03.2011. 18:00

Postovana doktorice!
Imam dva vrlo jednostavna i kratka pitanja. Mjesecnica mi kasni 8 dana,a nedavno sam imala upalu mjehura i pila sam antibiotik sinersul. Moze li antibiotik biti uzrok kasnjena?Bila sam na pretragama urina i krvi i sve je u redu. Bi li doktorica mogla na temelju nalaza vidjeti jesam li mozda trudna?
Zahvaljujem!

lokica11

08.03.2011. 20:00

Imam 21-god...Menstruacije mi zadnjih god dana nisu bas redovne.Rizican odnos sam imala 14.12. i samo tog meseca sam i imala odnose do 24.12 dakle zadnja 2 nemam .... nije svrsio u meni ali se plasim raznih mogucnosti .... uradila sam test za trudnocu 7.1 bio je negativan ... dobila sam 28.1 ... uradila sam jos jedan test 7 dana posle men. bio je negativan ali ja nisam dobila do sada ... da li je moguce da sam trudna?(imam te bolove u donjem delu stomaka...ostalo mucnine,"cest"odlazak u wc mozda i preterujem s obzirom da ne bih volela da sam trudna bar ne za sada pa i umisljam svasta ) Sta to moze biti? Hvala unapred

Saguaro001

09.03.2011. 15:20

Maloljetna sam i imam odnose sa punoljetnim dečkom. Zajedno smo vec vise od godinu dana i s njim sam prvi put ušla u spolne odnose. Imamo često spolne odnose i do prije mjesec dana svaki put smo koristili kondome. Nedavno smo probali bez i više nam se svidjelo i poceli smo na početku spolnog odnosa bez i onda sa kondomom. Ali pretprošli vikend, 24. 25. 26. ( cetvrtak,petak i subota), imali smo spolne odnose bez kondoma. Dečko nije ejakulirao u mene, izvadio je penis prije ejakulacije, i ejakulirao mi po trbuhu ili sa strane, tvrdim da na taj način sperma nije mogla uc u mene, jer sam pazila. Al pročitala sam da prije same ejakulacije može iz penisa izac par spermica tj izlucevina koja sadrzi spermij. Nikada nismo koristili metoda plodnih dana, jer jos mi se menstruacija nije uravnotezila. Ponekad dobivam za 23, 24, a i 30 dana. Ali pokušala sam otprilike izračunati, i potrefilo se da su mi plodni dani bili baš taj vikend kada smo se koristili tom metodom. Zadnje vrijeme menstruaciju dobivam svaka 23 dana, što znači da sam trebala dobiti petog, danas je deveti i još nisam dobila. Zadnja menstruacija mi je bila od 14. do 19. veljače. Imam jake bolove u trbuhu, i jedno sam vrijeme imala prehlađe mjehur. Također imam jaki iscjedak bijele boje. Molim vas za pomoc! Jel moguce da sam trudna ili mi je to zbog stresa, zbog skole i samog ovog problema? Hvala unaprijed!
Hitno!!

Natalija Beljo, dr. med.

09.03.2011. 20:25

confused777 Još pričekajte ako ne dode za 7 dana napravite test.

marija 07 ne može vidjeti preko nalaza, napravite test ili UZV.

lokica 11 Još pričekajte.

Sugaro001 Napravite test.

abby139

10.03.2011. 14:06

Postovana,imala bih jedno pitanje. Dakle pijem kontracepcijske tablete Qlaira vec 4.mj (odnosno 4. pakiranje sam pocela uzimati prije 3 dana),te imam redovite odnose s deckom. Zadnju menstruaciju sam imala 6.2. i inace mi je redovita,svakih 28 dana i traje 3-4 dana, te sam trebala dobiti 5.3. medjutim nisam,a od tada me boli donji dio trbuha kao da trebam dobiti te imam prozirno bijeli iscjedak bez mirisa koji mi stvara "osjecaj" menge. Ni jednu tabletu nisam preskocila,no iz nekog razloga nije mi svejedno jer mi se ovaj "izostanak" dogodio prvi put. Dali bi to moglo imati veze s tim sto 7 sati dnevno radim u relativno hladnom prostoru gdje mi se samo noge griju i s tim sto sam prehladjena vec duze vrijeme? Unaprijed vam zahvaljujem...

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2011. 00:00

To se zna dogoditi jer je sluznica tanka , Vi nastavite piti dalje.

tinchy taychi

11.03.2011. 22:35

Poštovana,

mengu sam imala 18. 1., kasnila mi je 22 dana i sad sam ju konačno dobila (prekjučer). Svejedno se bojim trudnoće, iako smo dečko i ja koristili zaštitu. Zanima me kad da napravim test za trudnoću? Da pričekam da vidim hoće li mi opet kasniti ili ne, jer i inače mi kasni, tj. nije redovita, već su odstupanja od pet do sedam dana?

Hvala

sb-genco

12.03.2011. 22:30

poštovana doktorice

Zadnju menstruaciju sam imala 28.01. poslje toga sam imala 3 odnosa ali 1 sa zastitom,nikad nije ejakulirao u mene nego van mene.. Inace mi ciklus nekad kasni do tj.dana naj vise..al danas je vec 43 dan od zadnje menstruacije.. Da li razlog kašnjena može biti i spolni odnos u vrijeme kad mi vec kasni? U četvrtak sam napravila test i negativan je.. Ponekad navecer me znaju jajnici bolit al ne jako i ne stalno.. Imam i bijeli iscjedak al ne gusti.. Nikad nisam bila kod ginekologa i malo mi je neugodno otici al bi otisla da mi sa sigurnoscu kaže dali sam trudna ili ne i zasto kasni toliko dugo.. Je li moguce da sam trudna i sta da radim?

Natalija Beljo, dr. med.

12.03.2011. 22:35

Ako mjesečnica bude kao i inače nema potrebe da radite test.

legolas

17.03.2011. 12:10

ovako.. curi mi kasni menstruacija već više od tjedan dana imali smo nezaštičeni spolni odnos i gotovo sam siguran da nisam ništa napravio...dan poslje očekivane menstruacije napravila je test koji je bio negativan i za svaki slučaj dan poslje toga je napravila drugi i opet je negativan ali joj svejedno još nije došla menstruacija stoga me zanima jel postoji mogučnost da ostane trudna....zahvaljujem