Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

21.04.2010. 23:15

Ne bi se trebali brinuti jer kada prekinete OHC normalno je da ciklus kasni odnosno nećete dobiti na onaj dan kako ste dobivali pod OHC.

kiki90

25.04.2010. 15:40

Imam jedno pitanje...ja i moj decko smo spavali dva puta...i oba puta nije mogao da mu se digne kako treba,tako da smo prekinuli odnos....bio je u meni na svega dva minuta.....i tako je bilo i drugi put...treba da dobijem i vec mi kasni 3 dana,da li je moguce da sam trudna i ako nije ni doslo do ejakulacije?

Natalija Beljo, dr. med.

26.04.2010. 22:36

Ovisi da li su Vam bili plodni dani i možda kod vaseg partnera dolazi brzo do ejakulacije a da vi to ne znate. Ukoliko mjesečnica bude kasnila dva tjedna napravite test.

Paranoja

10.05.2010. 14:40

Cijenjena doktorice!! Imam jedan problem koji me neprestano izjeda. Naime imam jako neredovite mjesečnice; ili dobijem 38. dan ili 32. ili pa 46. uglavnom jako variraju i nikad nisu točne. E sad, imam spolni odnos s dečkom i uvijek koristimo kondom (svjesna sam da je njegova sigurnost tek 90 i nešto posto) možda će sad ovo zvučati smiješno ali da li se puknuće kondoma osjeti? Nije nam se nikad dogodilo ali ovaj mjesec nisam dobila još mjesečnicu i ne znam zašto ali ja sam u groznoj brizi jer je nemam (simptomi su tu bol u grudima sa strane, nervoza, prištići, navala na slatko...) Da li postoji mogućnost da sam u drugom stanju?? I kad obzirom na neredovitost mjesečnice mogu napraviti test??
hvala vam puno i nadam se da ste me uspjeli pohvatati u ovoj zbrci od pitanja!!

Zabrinuta

Natalija Beljo, dr. med.

10.05.2010. 19:25

Puknuće kondoma nećete osjetiti a ako ste u velikoj panici test napravite ako Vam bude kasnila kojih 14 dana od 32 dana ili napravite BHCG nalaz iz krvi . Za to Vam uputnicu treba dati vas ginekolog ili napravite u privatnom lab. cijena je oko 135,00 kn

shadow_3

16.05.2010. 19:50

postovanje doktorice. imam 19 godina i imam ceste odnose sa partnerom, ali menstuacija mi kasni vec nekoliko mjeseci .zadnji put kad sam "imala" nije bila kao inace,vec je vise bila kao crna krv jako jako tamna i kratko je trajala.i prije nego sto sma imala odnose sa partnerom kasnila mi je cesto.radila sma testove na trudnocu i po njima nisam trudna.odnose nekad imam sa zastitom nekad ne,ali kad nemamo nikad on nista ne zavrsi unutra.primjetila sam da on ima kao mali iscjedak sperme ponekad prije nego stupimo u odnos. i takodje imam sve simptome pred menstruaciju kad treba da je dobijem, ali nje nema. zasto mi kasni menstruacija??? mnogo hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

17.05.2010. 20:10

Ako ste sad radili testove i oni pokazali negativo ne bi bila trudnoća. S obzirom kako ste opisali jedno krvarenja "kao tamna krv" savjetoval bih da se javite ginekologu da nisu u pitanju kakve cista i da ujedno porazgovarate o zastiti.

Mary23-

19.05.2010. 23:30

Poštovana!

Imam 23 godine i 4 godine sam pila tablete Logest, prvo zbog menstruacije koja mi je bila neredovita i bolna, a i nakon toga sam ju uzimala kao kontracepciju. Nakon 4 godine, prošle godine prestala sam uzimati tablete jer sam primjetila da mi smeta zbog srca. Prvu menstruaciju nakon toga dobila sam nakon 42 dana, a sljedeće su mi bile nakon 30,31 dan s tim da mi je jedan mjesec izostala. Zadnja menstruacija mi je bila 9.4. i još nisam dobila iako sam imala sve simptome. Dečko i ja koristimo zaštitu (kondome) koji nije do sada nikada pukao pa smatram da nije moguće da sam ostala trudna. Zanima me da li se to moje tijelo još uvijek prilagođava nakon tolikih godina pijenja tableta? Hvala...

annn

20.05.2010. 00:30

Poštovana doktorice. Postavila bih jedno pitanje.
Imam 18 godina, nisam spolno aktivna i do sada mi je menstruacija bila redovita. Ovaj mjesec mi kasni 10 dana, prošli mi je također kasnila. S obzirom na to da prolazim kroz jako stresno razdoblje u životu, može li to biti uzrok? Da li je moguće nekakvo prirodno produljenje ciklusa? Ili je nešto treće u pitanju?
Hvala na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

24.05.2010. 18:55

Mary23 - ne treba tako dugo da se organizam "oćisti " od OHC tako da ako ste sigurni da nije trudnoća naručite se kod ginekologa radi UZV - cista?

anna - Stres Vam je poremetio ciklus.

Mary23-

27.05.2010. 00:10

Poštovana doktorice!

Tablete sam prestala piti u 10. mj, nakon čega sam dobila menstruaciju tek u 11 mj. nakon 42 dana. Išla sam kod doktorice koja mi je prepisala tablete duphaston i morala sam ih piti sada 2x1. Sada sam u iščekivanju menstruacije.. Kako sam već i prije isto imala problema s menstruacijom nakon što sam, na kratko prestala uzimati tablete, isto mi je doktorica prepisala tablete za izazivanje menstuacije nakon čega sam dobila nakon nekoliko dana..
Kako bih bila još sigurnija sada, napravila sam test za trudnoću prošli tjedan i bio je negativan tako da sam još sigurnija da nisam trudna, iako zna da nisu pouzdani. Cista? Da li se to može vidjeti normalnim pregledom ili se moram posebno kod doktorice naruči i reći joj to želim?

Natalija Beljo, dr. med.

27.05.2010. 14:50

Ukoliko je i nastala cista s ovom terapijom ćete djelovati i na nju tako da nako sta popijete Duphaston 2-3 dana od zadnje tbl. trebalo bi nastupiti krvarenje.

malena11

19.10.2010. 14:55

Poštovana,

imam 20 godina i do sada sam uvijek imala menstruaciju redovito, svaki mjesec, no međutim sada kad je trebala doći, tjedan prije boljela su me područja oko lijevog pa onda oko desnog jajnika, s povremenim bolovima u donjem dijelu leđa. Boli me donji dio trbuha, kao da imam menstruaciju ne toliko koliko kad je imam ali dovoljno da osjecam da nije sve u redu. Da li je to zabrinjavajuće ili normalna pojava zbog stresa od faksa,klime?
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

20.10.2010. 20:36

stres i promjena klime može utjecati na ciklus.

ich_

20.10.2010. 23:40

Poštovanje!

Moj problem je kašnjenje menstruacije.Prije sam imala redoviti ciklus točno u sat (19.mjesecu) sve do 15.9 kad mi je došla menstruaciija ( dan nakon odnosa) i trajala je tri dana.. a sad je20.listopada ,a još ništa.Što predlažete da saćekam još dan dva pa da onda kupim test ili da odmah kupim? može li se nakon odnosa promjenit ciklus ,naime koliko čujem mnogima se to događa ? ili to može biti sekundarna oligamenoreja? hvala unaprijed!

ich_

21.10.2010. 22:00

Ne morate odgovarati,dobila sam happy

zdjarma

28.10.2010. 22:20

dobro vece
o ovako imam 20 godina i moja cura takodjer, imamo redovite odnose uz zastitu rijetko kad bez nje mozda 2 puta u 10 odnosa, nikad do sada nisam svrsio u nju i kad koristimo kondome izvadim ga s kondomom i svrsim u kondom izvan vagine, i sad imam problem, njoj kasni, kolko neznam kaze da je trebala dobit 24, posto je prosli mjesec dobila 24, ima mala odstupanja mozda par dana... i sad ser brinemo, u zadnje vrijeme ima problema s faxom uci al nemoze polozit ispite o tome joj ovisi godina, pa se jako zivcira i povracala je par puta zbog toga... imala je s proslim deckom spontani pobacaj... prije 2,5 godine... i sad me zanima sta da radim...
ne zelim bit tata posto neradim i nemam prebijene kinte zivim sa starcima i sta da vam kazem... neznam dali moze utjecat ti cimbenici na menstruaciju... pila je pilule al je prestala prije par mjeseci... recite mi sta da radim
unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

29.10.2010. 18:45

Ako je nedavno prestala piti pilule to isto može biti jedan od razloga zašto kasni, kao i stres radi faksa. Tako da nema panike odnos je bio sa kondomom .

sancy_vu

14.11.2010. 19:25

Poštovana doktorice,
imam 21 godinu. Sa 16 godina mi je dijagnosticirana prvi put cista na lijevom jajniku za koju su mislili da je vodena. Sa 17 godina sam bila na 1. operaciji nakon koje su utvrdili da se radilo o endometriozi, ali doktor nije dobro obavio operaciju, sadržaj ciste se razlio po trbušnoj šupljini i to nije bilo dobro očišćeno. 2 mjeseca nakon te operacije na kontrolnom pregledu mi je utvrđena cista po 2. put, također endometrioza. Ovaj put sam išla na operaciju kod drugog doktora, operacije je prošla uredu, tada mi je odrezan dio lijevog jajnika. Nakon operacije sam počela pit Logest pilule (koje sam pila i prije). Njih sam uzimala 2,5 godine. Prestala sam ih uzimati u 9.mj ove godine. Menstruaciju sam tad dobila 17.09. sljedeća menstruacije je bila 15.10. Ovaj mjesec još nisam dobila menstruaciju, već 2 dana mi povremeno slabo ide smeđi iscjedak, boli me u donjem dijelu trbuha. Zanima me koji su mogući razlozi da je menstruacija izostala? odnose nisam imala tako da je trudnoća isključena.
Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

15.11.2010. 17:50

Razlog je prestanak pijenja Logesta kad se obično poremeti ciklus , ali u vašem slučaju s obzirom na skolonost endometriozi ne bi bilo loše da napravite UZV. Smečkasti iscjedak je dobar znak što znači da bi mogli dobiti i " pravu" mjesečnicu pa možet pričekati još ovaj tjedan pa onda na UZV.