Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

oglas.ivana

16.11.2010. 18:25

Poštovana doktorice.

Zadnju menstruaciju sam dobila tjedan dana ranije nego što sam trebala. Inače mi ciklus traje 27 dana. Sada je prošlo 28 dana od početka zadnje menstruacije. u međuvremenu sam radi upalice koristila vaginalete polygynax pa me interesira mogu li one utjecati na kašnjenje menstruacije?

s posebnom radošću iščekujem ovu menstruaciju jer počinjem s Yazom happy

Natalija Beljo, dr. med.

17.11.2010. 11:00

Upala neće poremetiti ciklus , ako ne sumnjate na trudnoću onda još pričekajte.

atko

28.11.2010. 23:30

postovani doktori....imao sam odnos sa svojojm djevojkom bez kondoma prije 3 sedmice..ali sam ejakulirao van nje...
problem je u tome sto njoj kasni vec 6 dana menstruacija...a zadnjih godinu dana joj je bila redovna i tacna...
prosle sedmica joj je bila vrlo stresna...pa ima li sad to nekog velikog uricaja.?
mene zanima takodjer koliko moze kasniti...i sta bi to jos moglo uticati na kasnjenje menstruacije...
Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

29.11.2010. 11:05

Stres može utjecati na ciklus tako da mjesečnica kasni , ali da bi bili sigurni neka napravi test.

believer

29.11.2010. 23:05

Poštovana,
M mi kasni već 15 dana,test na trudnoću,učinjen prije 3 dana je negativan. M sam trebala dobiti 14.11. Spolni odnos sam imala s prekinutim snošajem 31.10. Postoji li ipak mogućnost trudnoće??? Ili kasni zbog straha? Zabrinuta sam jer previše kasni. Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2010. 16:15

Stres može poremetiti ciklus i test je negativan pa možete biti mirni , doći će

sancy_vu

27.12.2010. 22:11

poštovana doktorice,
opet vam se javljam. prošli mjesec sam dobila menstruaciju kako ste i rekli, sa par dana zakašnjenja, točnije dobila sam 20.11. od tad je prošlo 38 dana i do danas ju još nisam dobila. jučer sam navečer nakon tuširanja imala malo krvi kad sam se obrisala ručnikom, a kasnije ništa. danas ujutro sam radila test na trudnoću koji je bio negativan. odlučila sam nazvati ginekologa i obaviti uzv i pregled. na uzv mi je doktor rekao da nemam cista, endometrioze (čega sam se ja ubiti bojala), ali nemam ni ovulaciju. ostala sam zaprepaštena. o tome neznam puno. rekao mi je da na to utječe povećana tjelesna težina kod mene, to što sam 2,5 godine pila pilule, te moje endometrioze i stres. dao mi je dophostan tablete da pijem 10 dana, 2x1 i da ih pijem opet samo ako ne dobijem menstruaicju nakon 35.dana. Danas sam popila prvu tabletu. Kad bih mogla očekivati i menstruaciju? Također, pošto želim ostat trudna rekao je da se toga držim 6 mjeseci i poradim na trudnoći uz reduciranje tjelesne težine. Ukoliko se trudnoća ne dogodi napisao mi je da odem obaviti na nuklearnu pretrage hormona vezani uz plodnost (TSH, T_3, T_4, FSH, LH, PROLAKTIN, DHAES, ANDROSTENEDION, TESTOSTERON, E_2, P-4 u serumu) i kod njega folikulometriju. Dakle, uz pitanje kad bih mogla dobiti menstruaciju zanima me dali je taj izostanak ovulacije trenutni ili trajni, hoću li moć uopće bit trudna jednog dana (nevezano dal priprodnim ili u krajnjem slučaju umjetnim putem-umjetna oplodnja)?
na nalazi uzv piše: uterus normalne veličine i echo strukture endometrij 4mm, desni jajnik adheriran uz uterusa N A L I K policističnom, u lijevom jajniku antralni folikuli, dijagnoza N91.3 OLYGOMENORRHOEA, P C O

Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

28.12.2010. 15:45

Sigurno vam je rekao koliko dugo sada trebate piti da dobijete mjesečnicu. Kroz 6 mjeseci bi se stanje trebalo malo poboljšati tako da ako smanjite težinu, uz pomoć ginekolga i folikulometriju ipak ćete moći ostati trudni. happy

Bjelovarcanka

31.12.2010. 14:10

Poštovani!

Imam problem, a nisam sigurna o čemu se radi. Dakle, imam redovite seksualne odnose, ali uvijek zaštićene (kondomom), s tim da ga dečko uvijek izvadi prije nego dođe do erekcije. Moj problem je sljedeći. Ovaj mjesec, negdje malo poslije sredine ciklusa sam primjetila na gaćicama smećkasti iscjedak koji je trajao svega 2-3 dana. Nije bio taman, ali je bio onako ljigav (oprostite na takvom detaljnom opisu). Sada mi menstruacija kasni 6 dana. Danas sam na prvu jutranju mokraću probala test za otkrivanje trudnoće, međutim, bio je negativan. Kad sam zvala ginekologa, med. sestra mi je rekla da je moguća neka upala. Ali to nije sve..Sad unazad 3-4 dana stalno osjećam da mi nešto curi-to nema neki naročiti miris, ni boju (bijelo-žuto je). Cijeli mjeswec sam pod stresom, a kad sam prije bila tak, uvijek bi mi kasnila, međutim, sad me brine zbog tih iscjedaka. Napominjem da moja cimerica također ima takav smeđi iscjedak već 4 mjeseca, pa sam pomislila da sam to možda od nje pokupila jer koristimo isti tekući sapun za intimnu njegu.
Molim Vas, ukoliko znate što je, da mi pomognete.
Unaprijed hvala !

Natalija Beljo, dr. med.

01.01.2011. 19:25

Nije upala, kako ste mi opisali da je ljigav tj vjerojatno je bio sluzav - smečkast. Po tome i kako je bilo iza srednine ciklusa može biti da je riječ o ovulaciji, a isto tako i da je riječ o cisti koja može poremetiti ciklus pa će kasniti par dana. Ako bi mjesečnica kasnila i došla sve ok. Ako ne bi došla svakako kod ginekologa.Iscjedak morate imati , ali je bijeli i mijenja se ovisno o fazi ciklusa.Napisali ste da je žučkast - to jedino kada se osuši u suprotnom uzmite Vivag vaginalete.

Bjelovarcanka

05.01.2011. 11:50

Hvala na odgovoru, ali moj problem nije prestao.

Jučer sam bila kod ginekologa. Kod pregleda, doktor mi je rekao da mi je maternica zadebljala, a da je to znak ili da sam trudna ili da mi uskoro treba doc menstruacija. Da bi otklonili sumnju na trudnoću, ginekolog mi je napravio test za trudnoću jer mi je rekao da testovi iz ljekarni nisu 100% pouzadni. Taj test je također bio negativan, a on je rekao da bi, da sam trudna, taj test to sa sigurnošću pokazao, jer prikazuje trudnoću već nakon 4 dana. Prepiso mi je neke Primolut-Nor tabletice i rekao da ih moram uzimat 5 dana, 2 puta dnevno po jednu. Ukoliko mi dode menstruacija, da ih prestanem koristit, a ukoliko ne dode, da napravim pauzu od 2 tjedna i ponovim uzimanje tableta opet 5 dana. Pri pregledu, nije uspio utvrditi da li imam kakvu cistu na jajnicima ili nešto i dao mi je uputnicu za ultrazvuk. S obzirom na to da mi sada menstruacija kasni vec nekih 11 dana, užasno me je strah. Danas sam pila te tablete kako mi je rekao, ali se bojim šta mi je. Možete li mi vi iz svega toga nešto reći što bi mi moglo biti jer nešto očito nije kak treba bit.
Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

05.01.2011. 14:05

Pouzdani su i testovi i iz ljekarni.Savjetovala bih da negdje napravite i UZV ( ako idete preko uputnice bojim se da budete dugo čekali ) tako da ga ako možete napravite privatno. Do tada možete početi piti Primolut jer on djeluje i na cista ako je u pitanju.Sretno happy i nemorate se brinuti sve će biti u redu.

Bjelovarcanka

05.01.2011. 14:20

Uredu doktorice i puno Vam hvala. Ovo što ste rekli za testove iz ljekarni, doktor mi je rekao da su dosta nepouzdani, a znam takav i primjer. Mojoj prijateljici je kasnila menstruacija i test iz ljekarne je pokazao da nije trudna.. Međutim, sad je već 4 mjeseca u drugom stanju. Išla je kod ginekologa na pregled i on ju je posao da vađenje krvi, pa su iz toga tek saznali da je trudna. Zato se baš i nepouzadam u te testove, ali nakon ovog njegovog sam sigurna. Za ultrazvuk sam se već upisala i to će me doktor probat ubacit već za petak jer sam studentica i ne odgovara mi nikako kako njima odgovara (prvi slobodan termin je tek 3.2., a mene tad neće biti možda i mjesec dana doma)..Uglavnom, hvala na odgovoru. Malo ste me smirili.
Pozdrav

Bjelovarcanka

07.01.2011. 14:50

Evo..samo da vam još javim ishod. danas sam bila na ultrazvuku..imam policistične jajnike. Doktor mi je reko da to znaci da cu teze ostat trudna il da mozda cak to nikad necu ni moc sad
Prepiso mi je Diane-35..nadam se da će sve bit dobro jer sam već previše deprimirana svime sad

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2011. 22:25

Glavu gore, nada uvijek umire zadnja. happy

sancy_vu

10.01.2011. 12:55

Poštovana doktorice,
opet vam se javljam. Danas mi je 5. dan od zadnje tablete duphastona (zadnja menstruacija 20.11.2010.). Pojavilo mi se krvi na donjem rublju, međutim, kad sam stavila uložak više ni kapi poslje..

koji je razlog tome?

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2011. 23:05

Pričekajte još , obično se zna tek nakon deset dana od zadnje pojaviti pravo krvrenje tako da ovo može biti početak.

digi

16.01.2011. 04:50

Poštovana doktorice,
imam 22 god. U sedmom mjesecu prestala sam koristiti Diane koje sam uzimala oko dvije godine zbog jajnika nalik na policistične, neredovitih menstruacija i akni. Od tada sam imala četiri menstruacije, dva ciklusa su trajala čak 59 dana. Pilule sam prestala koristiti zbog promjena na dojci (kasnije su se uspostavile bezazlenima), ali i zbog toga što sam se nadala da bi se moj ciklus mogao normalizirati sad kad sam pod manjim stresom, ali nažalost ciklus je neredovit.
Ginekologica mi je preporučila ponovno korištenje Diana nakon ultrazvuka, ali još ih nisam počela koristiti jer se nekako nadam da će mi se ciklus normalizirati (što je izgleda malo vjerojatno). Zbog loše komunikacije s mojom doktoricom, molim Vas da mi odgovorite dali je korist primjene tableta veća od rizika neredovitih menstruacija, tj. što je povoljnije za moje reproduktivno zdravlje u budućnosti, jer znam da tabletama ne rješavam uzrok, već samo simptome. Koje probleme mi donose neredovite menstruacije, a koje koristi primjena tableta?
Nadam se da ćete mi uspjeti pomoći oko mojih nedoumica, unaprijed zahvalna!!!

Natalija Beljo, dr. med.

17.01.2011. 22:25

Što se tiče vašeg reproduktivnog zdravlja svakako bi savjetovala kontracepciju , ali ne Diane nego Yaz ukoliko ne postoji baš poseban razlog zašto Diane. Ukoliko ne bi uzimali OHC stanje će se pogoršavati , a ovako bar postoji nada da ćete moći zanjeti.

pero86

18.01.2011. 00:40

postovana doktorice, slao sam vam 17.01. Poruku ali ne znam da li vam je stigla. Djevojka i ja imamo seksualne odnose 4 mjeseca unazad i koristimo kondom s tim da jos svaki put ejakuliram van. Ovog mjeseca smo samo zapoceli odnos bez kondoma i to jednom za vrijeme plodnih dana a drugi put dan dva prije predvidjenog termina za ciklus. Ona je trebala dobiti 14.01. I on je inace redovan 28/1. Ali nema nista, kaze da ima bolove u donjem djelu stomaka ali sa strana. Imala je neku alergiju ali nije pila nista od lijekova. Sta mislite da li je zatrudnjela i poslije koliko dana kasnjenja bi trebalo uraditi test . Prolazi kroz veoma teske trenutke pa se iskreno nadam vasem odgovoru. Unaprijed hvala.