Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

19.01.2018. 09:40

Poštovani, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana i ne postoji mogućnost trudnoće.

ninanina8

22.01.2018. 19:15

Postovani,
22.12. pocela sam piti Diane s prvim danom menstruacije. Nakon toga sam otisla na put i zaboravila da na uputama pise da se nakon prve kartice radi pauza od sedam dana. Umjesto pauze, ja sam nastavila s drugom karticom koju sam sad vec popila vise od pola. U tom periodu od 22.12. do sad, menstruacija nije dosla, ali se stalno javlja smedi ili crvenkasti iscjedak. Zanima me sto mi je ciniti - da sad odmah napravim pauzu od 7 dana i nakon toga krenem s 3. karticom ili da pricekam da dovrsim tu drugu pa onda napravim pauzu od 7 dana?
Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

22.01.2018. 21:30

Poštovana, dovršite drugu karticu i nakon toga napravite pauzu. Što se tiče iscjetka, vjerojatno je došlo do probojnog krvarenja što je uobičajena nuspojava. Nema razloga za brigu.

luda13mala

01.02.2018. 15:20

Postovani doktore. Uzimam adexu dosta dugo.Imam zakazan hitan operativni postupak sljed tjedan s tim da sam s novim pakiranjem zapocela jednu pa prekinula.Koliko su opasni koncentrativi kad se radi oper zahvat.? Noga se operira.I kad da nastavim s novim pakiranjem koliko od zahvata.?

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2018. 11:00

Poštovana, puno ovisi o operativnom zahvatu i vremenu imobilizacije nakon operacije Prilikom većih operativnih zahvata preporučuje se prekid uzimanja kontraceptiva prije zahvata i ne započinjanje ponovnog uzimanja 2 tjedna nakon potpunog oporavka pokretljivosti zbog povećanog rizika od tromboembolije. Ukoliko nakon operacije nećete morati mirovati, rizik od tromboembolije neće se povećati. Prije zahvata pregledati će Vas anesteziolog i ukoliko bude potrebno dobiti ćete svu potrebnu terapiju.

zekoslav712

14.02.2018. 09:50

Poštovani,

unazad 3 godine pijem Diane 35 i sve dobro funkcionira, partner i ja prakticiramo odnose bez zaštite i dosad je sve bilo u redu. Prošli četvrtak sam trebala početi piti novi blister, ali nisam imala više tableta pa sam u četvrtak nazvala svog ginekologa i sestra mi je prepisala novi recept,ali tablete sam tek mogla podići u petak ujutro. U petak sam popila tabletu čim sam ih dobila, oko 9 ujutro, u subotu sam također popila tabletu ujutro oko 9 , a navečer smo partner i ja imali odnose bez ikakve zaštite. od toga je prošlo 4 dana, a jutros sam se probudila s bolovima u jajnicima poput onih menstrualnih. Sad me brine ta pauza, budući da sam pilule pila uvijek 7.dan pauze, a ovaj mjesec sam počela piti 8. dana pauze pa me zanima je li zaštita bila smanjena i je li moguća trudnoća?

i usput još da Vas pitam..neki mi savjetuju pauzu od kontracepcije budući da već jako dugo pijem kontracepciju pa me zanima bih li ju trebala napraviti ? Mora li se uopće raditi pauza i postoji li nekakva opasnost ukoliko budem pila pilule sve dok ne odlučim ostati u drugom stanju?

Unaprijed hvala happy

Ivo Balenović, dr. med.

15.02.2018. 11:20

Poštovana, mogućnost da je došlo do trudnoće je samo teoretska. Što se kontracepcije tiče, Diane su specifične. One imaju izrazito antiandrogeno djelovanje, dakle one su terapija kod problema s aknama i pojačanom dlakavošću i postižu najbolji i najbrži efekt. Nema potreba da terapija Dianama traje duže od 6 mjeseci. Tada ih treba zamijeniti s modernim kontraceptivom koji će održavati terapijski efekt postignut Dianama .Oni se mogu koristiti kontinuirano, dok se ne odlučite za trudnoću.

Maaycy

19.02.2018. 10:45

Koristim kontrscepciske pilule yaz vec par godina imala sam spolni odnos nezasticeni bez prekinutog snosaja jucer sam popila 4 bijelu tabletu i jos nisam dobila menstruaciju sve tab su uredno popijene i jedan ili dva puta sam oopila dvije stim da treniram redovito idem u teretanu i na zadnjem mjerenju sam pala nesto sa tjelesnim mastima ali mi je kilaza ostala ista 65 kg do duse drzala sam i proteinsku dijetu zanima me sljedci uzrok kasnjenja menstruacije uvjek mi je dolazila ba drugoj naj kasnije trecoj tableti juce popijena 4 od m... Jos uvjek nista

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2018. 18:25

Poštovana, budući da redovito uzimate kontracepciju, ne postoji mogućnost trudnoće. Kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive menstruacije su oskudnije, a ponekad mogu i izostati upravo zbog djelovanja kontraceptiva na sluznicu maternice.

Maaycy

19.02.2018. 23:20

Hvala na odgovoru malo ste me umirili jel i ja sam isto tako pomislila ali sam se uznemirila bila sta napraviti sada sacekati da dodje m.. Ili nastaviti piti novi blister sve nesto imam kao ono da cu dobiti m... Ali nista jos od toga.

Ivo Balenović, dr. med.

20.02.2018. 15:50

Nastavite s novim blisterom.