Home / Forum / Bolesti i stanja / Kontracepcija / Kontracepcija i krvni nalazi

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3368

Broj poruka: 36599

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29

Kontracepcija i krvni nalazi

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sunce55555

07.10.2011. 00:50

Poštovani,

imam 24 godine i pijem Logest pilule zadnje 3 godine bez pauze (zbog blagog sindroma policisticnih jajnika). Redovita sam s uzimanjem i radim krvne nalaze svako 6 mjeseci do godine dana. Po zadnjim nalazima su mi neke vrijednosti izvan preporucenih granica pa me zanima je li to razlog da napravim pauzu i koliko brzo bi se krvna slika nakon prestanka uzimanja tableta vratila u normalu? Bila sam do dvoje ginekologice i ona smatra da ne bi trebala uzimati pauzu, no voljela bih imati jos jedno misljenje.

Nalazi su slijedeci:
kolesterol ukupni 5.1 (prep <5)

Enzimi
S-ALP 52 (prep 54-119)

Metaboliti i supstrati
S-Bilirubin ukupni 26 (prep 3-20)

Koagulacija
P-PV INR 1.1 (prep 2-3.5)

Ostale vrijednosti su unutar referentnih intervala.

Unaprijed puno zahvaljujem na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

08.10.2011. 10:20

I ja se slaže s njom , ovo nije za pauzu dok su ostali nalazi uredni.

anamarija345

27.05.2014. 13:40

Postovani, molim vas za odgovor smijem li nastaviti koristiti Logest uz ove vrijednost PPV- 0.83 ( ref >0.7) INR 1.12 ( ref 0.00-1.12 ). Pilule pijem 2 godine.
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2014. 18:05

Ako je suditi samo po ovim parametrima smijete.