Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i Roaccutane


Autor Poruka

Kathi96

20.04.2017. 10:45

Postovani,

uzimam vec skoro pola godine Roaccutane i uz to koristim i kontracepcijske pilule koje sam krenula uzimati mjesec dana ranije nego Roaccutane. Moje pitanje je, smijem li imati odnos bez kondoma ukoliko uzimam i kontracepcijske pilule i Roaccutane?

Ivo Balenović, dr. med.

21.04.2017. 09:55

Poštovana,
Roaccutane imaju teratogeno djelovanje, stoga žene koje ih uzimaju ne smiju ostati trudne. U preporuci je da se uzima jedan oblik kontracepcije, a po mogućnosti i dvije. Kontracepcijske pilule Vas štite od trudnoće ukoliko ih redovno uzimate. Možda bi bilo dobro da ovo vrijeme dok traje terapija koristite još i kondom kao dodatnu zaštitu.

korisnica1

06.11.2017. 10:20

Postovani, pocela sam piti roaccutane 4 kapsule dnevno, imam neredovite cikluse i planiram uskoro stupiti u spolne odnose. Znam da roaccutane ima teratogeno djelovanje pa me zanima uzimanje kontracepcije uz to, treba li se prva kontracepcijska tableta popiti obavezno prvi dan krvarenja (za koje ne znam kada ce biti) ili moze bilo koji dan ciklusa? Ako mozete i predloziti koje su najpreporucljivije kon.tablete uz roaccutane, hvala lp.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2017. 16:55

Poštovana, uz Roaccutane je obavezna kontracepcija. Možete uzeti bilo koji od oralnih kontraceptiva - uz dogovor s liječnikom. Ako kontraceptive počnete uzimati od prvog dana krvarenja zaštita počinje s prvim danom. Ako ih počnete uzimati kasnije, zaštita počinje od idućeg ciklusa.