Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

NANAC

30.05.2018. 14:00

Poštovana,
prvi put sam počela koristiti yaz tablete na prvi dan menstruacije.
Sama menstruacija je bila obilna, što me začudilo, a i dugotrajnija od uobičajene.
Taman kada sam mislila da je završila, 9. dan sam opet prokrvarila!?
Između ostalog, imama problema sa aknama i još uvijek ne vidim promjene.
Da li je i za to potrebno vrijeme?
Hvala.
LP,

Nana

Ivo Balenović, dr. med.

01.06.2018. 09:55

Poštovana, potrebno je neko vrijeme dok se tijelo ne privikne na terapiju. Krvarenje koje se javilo 9. dan je probojno krvarenje koje je uobičajeno u početku terapije. Ono nije opasno i ne umanjuje učinkovitost tableta. Kroz tri do četiri mjeseca stanje bi se trebalo stabilizirati.

DoraS

05.06.2018. 23:05

Postovani doktore
Znam da nema veze sa kontracepcijom al meni je dijagnosticiran cin1, radila sam briseve na hpv klamidiju ureaplasmu i sve to , pokazali su pozitivno na kladmidiju i urea a hpv su pokazali negativan...
Izljecila sam klamidiju i ureu, a cin 1 je ostao i dalje u Papi nakon ucinjene krioterapije... kako to da je cin1 u nalazu, a hpv visokog rizika negativan?
Dal postoji mogucnost da je cin1 nastao kao posljedica upale klamidijom i ureom. Sto bi bilo najbolje dalje uciniti?
Hvala happy

Ivo Balenović, dr. med.

06.06.2018. 09:50

Poštovana, potrebne su redovite kontrole. U većini slučajeva CIN 1 se spontano povlači. Ne mora samo infekcija HPV-om dovesti do promjena na stanicama, ali ukoliko je prisutan HPV visokog rizika postoji opasnost od progresije bolesti prema težim oblicima.

DoraS

06.06.2018. 15:05

Postovani, hvala puno na odgovoru! To me i zbunjuje.. bris je pokazao hpv visokog rizika negativan, a papa pokazuje cin1 , meni to nije jasno kako je nastao cin ako je bris pokazao negativan hpv visokog rizika, a poz. su bile klamidija i ureaplasma 10na4... jel mozda taj bris na hpv pogresan?

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2018. 11:05

Nalaz nije pogrešan. Promjene u smislu CIN-a ne moraju isključivo biti posljedica HPV infekcije. Ukoliko su prisutne promjena, a HPV nije izoliran, za očekivati je brže izlječenje.

anchy_992

10.06.2018. 21:50

Poštovani. Prvi put pijem Yaz pilule i na 21 sam tabletu. Počela sam zadnjih dana krvarit lagano a danas je malo obilnije. Nisam sigurna uopce jesam li dobila ili o čemu se radi. Dali da nastavim sa tabletama redoslijedom ili da počnem piti tablete iz novog blistera... ali samim tim bih nekoliko rozih preskočila. Dali da pijem i bijele pilule?

Ivo Balenović, dr. med.

11.06.2018. 15:15

Poštovana, radi se o probojnom krvarenju. Nije opasno i ne umanjuje djelotvornost tableta. Nastavite s uobičajenim uzimanjem.

zabrinutam55

12.06.2018. 21:45

Postovani,
Koristila sam yaz neko vrijeme ali mi tablete nisu pasale jer sam imala obilna probojna krvarenja. Ginekologica mi je prepisala sada druge tablete, od kojih se menstruacija ima svaka tri mjeseca. Ali naime nisam imala pauzu izmedu aktivnih tableta yaza i ovih novih pa nisam dobila menstruaciju, samo neko sitno krvarenje i smedi iscjedak koji se jos nastavlja od sredine ciklusa. Dali je normalno da se menstruacija preskocila s obzirom na to da sam s yaza odmah krenula na ove nove?
Hvala na odgovoru lp

Ivo Balenović, dr. med.

13.06.2018. 09:20

Poštovana, normalno je da menstruacija nije nastupila jer nije bilo prekida između tableta.