Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lindynette 20


Autor Poruka

tetaaromana

03.01.2012. 22:30

Doktorice, molim vas za pomoc. Moj ginekolog prepisao mi je Lindynette 20. Na uputstvu piše da ako ih prvi put uzimam, da ih je najbolje uzeti prvi dan menstrualnog ciklusa, a ako uzmem bilo koji drugi dan, da sam zaštičena tek nakon 7 DANA. Jesam li zaštičena?
Ja ih nisam počela piti prvi dan mens. ciklusa, nego tjedan dana ranije, i sada nakon tjedan dana, dobila sam menstruaciju, kako mi je i trebala doci, samo sto je kasnila 2 3 dana. Sad me zanima, dali da normalno pijem pilule za vrijeme menstruacije i hocu li nakon 21 popijene pilule dobiti opet menstruaciju i trebam li praviti sedmnodnevnu pauzu. Ova menstruacija što sam ju dobila jako me zbunila.

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2012. 10:50

Sad popijte do kraja i počnite odmah s novim blisterom , bez pauze i koristite kondom.

tetaaromana

04.01.2012. 14:15

od kad sam onda zasticena?
stvarno me ova menstruacija zabrinula, pogrjesila sam sto sam ih pocela piti tjedan dana prije.

tetaaromana

04.01.2012. 14:15

i mozete li mi reci kako je meni mogla doci menstruacija ako se sa tim pilulama po pravilu menstruacija odgađa, tj trebala je doci tek nakon 21 popijene pilule?

Natalija Beljo, dr. med.

05.01.2012. 20:30

Zaštićeni ste tek od idućeg blistera. S njima se sprječava ovulacija , a za odgodu se ne radi pauza kad ih počnete piti. Tako da ste ih Vi pili bez učinka.

tetaaromana

09.01.2012. 15:15

hvala vam puno na odgovoru. takodjer, nakon menstruacije krvarenje mi se nastavilo, no to je valjda spotting, smedji iscjedak. kroz koliko vremena bi to trebalo proci?
i zanima me, kao i vecinu cura, smanjenje libida, i suhoca rodnica, meni je rodnica postala jako suha, i smanjena zelja za odnosom, hoce li to proci nakon nekog vremena, ili ne, jer mi to predstavlja problem?

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

Nažalost neće, tako da probajte koristiti lubrikante.

maja.just-93

13.01.2012. 21:05

Pozdrav.Ja pijem lindynette tablete već oko 5 mjeseci. Prva 3-4 mjeseca nisam imala nikakve simptome, sve je bilo savršeno. Međutim, između 4.i 5. mjeseca sam se naglo počela debljati. U tom kratkom periodu dobila sam 9 kila....to su mi prve tablete koje pijem. Zanima me vaše mišljenje o tome i koje tablete mi preporučate umjesto ovih jer meni kilaža konstantno raste iako sam jela neko vrijeme minimalno....i zanima me još smiju li se koristiti s biljnim tabletama za probavu? hvala

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2012. 22:30

Javite se ginekologu i s njim dogovorite da pređete na Novynette - manje djeluju na metabolizam masti i ugljikohidrata.

Horsey

14.01.2012. 15:35

Neki dan sam bila 1.puta kod ginekologa. Sve je u redu. Pitala sam za kontracepcijske tablete, pa mi je prepisao Lindynette 20. Poslao me na vađenje krvi, pa ako sve bude u redu, da ih mogu početi piti. S nalazom je sve u redu, osim kolesterola-6,5, a do 5 je normalno. Inače nisam imala nikakvih problema s tim. Ne znam dali je to razlog za zabrinutost il je to privremeno(zbog blagdana), te da li bi smjela početi piti tablete s obzirom na takav nalaz?

djevojcica6

15.01.2012. 04:30

Doktorice, pijem Lindynette prvi put 30.12. Pocela sam ih piti na prvi dan menstruacije. Jucer sam slucajno ponjela sa sobom novo pakiranje tableta umjesto onog koje sam do sada pila. Nisam bila u mogucnosti vratit se po staro pakiranje,pa sam popila iz novog tocno onu pilulu koja mi je sljedila u tom starom pakiranju,te sam danas prebacila iz starog tu tabletu na mjesto one koju sam popila. Jel to bila pogreska? ako je,sta da radim? Hvala unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

15.01.2012. 19:35

Horsey Možete samo češće kontrole krvi.
djevojčica6 Niste napravili ništa loše.Sad dalje po shemi.

lue

22.01.2012. 15:00

Postovana doktorice, pijem jaz tablete otprilike 7 mjeseci i odgovaraju mi (osim suhoce rodnice) , ali bih ih htjela promijeniti jer su mi preskupe (120kn).
zanima me preporucate li mi logest ili Lindynette 20... zapravo je problem u tome sto me 'strah' da su te koje su na listi hzzo sa vecom dozom hormona i da cu od njih imati nuspojave. puno vam hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

23.01.2012. 00:05

Lyndinette nisu s visokim dozam hormona tako da slobodno pređite na njih.

Serendipity

23.01.2012. 00:05

Poštovana doktorice,
Koristim Lindynette 20 već 4mj. uskoro bi trebala u 5.mj ući..te nisam imala nikakve značajnije negativne simptome jedino što me već 2mj znaju boliti noge (što nije ničime izazvano)..na području listova i malo na donjem dijelu bedra...jedno vrijeme me i na području podlaktice probadalo. Pa me zanima da li je to baš povezano s kontracepcijom i da li se može išta učiniti u vezi tog pitanja.
Hvalahappy

Natalija Beljo, dr. med.

24.01.2012. 20:30

Probajte uvesti magneziji pa ako bi stanje ostalo isto javite se ginekologu da ponovite krvne pretrage.

snjegovicka

27.01.2012. 14:55

pozdrav!
ginekolog mi je propisao kontracepcijeske tablete lindynette 20 uz napomenu da počnem s uzimanjem 1. dana sljedeće menstruacije. do sada nisam nikada uzimala tablete. prije tri dana ujutro sam se probudila s malo krvi na gacicama, ali cijeli dan nista vise. racunala sam kao da je menstruacija stigla i pocela piti. no i sada, tri dana kasnije, imam samo lagano krvarenje ujutro i to je to, dovoljan mi je samo dnevni ulozak. kad se brisem nakon mokrenja na papiru se vidi krvav trag. menstruacija mi je do sada uvijek bila redovita, trajala 5-6 dana i bila normalno obilna pa mi je cudno sto se sada dogodilo. što vi mislite? hvala na svakom odgovoru.

patkicari

27.01.2012. 21:30

poštovana, pijem lindynette 20 već godinu i 2 mjeseca ako se računa da sam prvih par mj pila logest koji je po sastavu identičan lindynette 20. prvih otpr. pola godine imala sam problema sa suhoćom rodnice, no u posljenjih par mj me muči obilan ljepljiv bezmirisan isjedak svjetlo krem boje, s tim da su mi se u zadnja tri mjeseca pojavila blaga krvarenja u tragovima između mensturacija. ona traju od negdje desete tablete, pa do kraja. znam da su ta krvarenja normalna u početku uzimanja al sad su mi očito tablete počele biti preslabe, moguće da će mi ginekologica propisati jače, ali jačih tableta se bojim s jedne strane zbog nuspojava (venska tromboza), a s druge ove nebi htjela mijenjati ove jer mi se od njih jako smanjilo ispadanje kose i također mi cijenom jako odgovaraju. osim toga zanima me da li mi je potrebna pauza u uzimanju tableta uopće. počela sam ih uzimati zbog neredovitih mjesečnica ali mi dobro dođu i za zaštitu. često puta me strah jer smatram da ih uzimam dosta dugo(oralne kontaceptive nerijetko optužuju za neke maligne ginekološke bolesti i još dosta kroničnih bolesti u starijoj dobi), a opet nebi htjela prestati. isto tako znam da nije baš zdravo često raditi pauze i ponovna uzimanja. voljela bih dobiti vaš savjet..hvala

Natalija Beljo, dr. med.

29.01.2012. 04:20

snjegovicka Sve ok , pijte dalje.
patkicari Pređite samo na Lindynette 30.

newyork

01.02.2012. 17:25

Poštovana,
pijem Lindynette 20, trenutno sam na trećoj kutiji, 4.dan. Na prvoj kutije je sve bilo ok, imala sam malo probojnog krvarenja nakon menstruacije. Dva dana nakon zadnje pilule sam dobila menstruaciju. Na drugoj kutiji iscjedak mi se javio 17. dan, te je 19. dan prešao u jače krvarenje koje se nastavilo do 23.dana. Kutiju sam normalno popila, dakle 21. dan je bila zadnja pilula, a krvarenje je trajalo lagano jos dva dana, kao što sam napisala. Napravila sam pauzu, u kojoj nisam dobila menstruaciju, pa pod menstruacijom smatram to što sam imala do 23.dana. Normalno sam počela piti 3 kutiju. Zanima me da li sam možda trebala odmah nastaviti s trećom kutijom, bez ove pauze, i da li je sad moja zaštita potpuna?