Home / Forum / Bolesti i stanja / Kontracepcija / Lindynette 20

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3822

Broj poruka: 43856

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Lindynette 20

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sakis

28.11.2017. 21:50

Postovanje,
Vec dva meseca pijem LINDYNETTE 20, i primetila sam da mi kosa nenormalno opada od kad sam pocela njih piti. Drasticno je istanjena i svi u okolini su to primetili

Ivo Balenović, dr. med.

30.11.2017. 00:15

Poštovana, učinite hormonsku analizu. Tablete ne bi trebale biti razlog tome.

IdaDida

08.12.2017. 00:25

poštovani,

Trebam savjet, naime, prije otprilike 2-2.5 godine, bila sam na laparaskopiji zbog velike ciste (12 cm) na jajniku, imala sam neredovite menstrucije, s vremenom na vrijeme bolove itd. Nakon operacije sve je bilo dobro, jajnik mi je ostao netaknut, cista uklonjena, (cista se drzala s nekom stjenkom za stjenku jajnika).. Par mjeseci nakon operacije, neredovitost ciklusa mi je ostala, 2-3 mjeseca nakon operacije i doktor koji me i operirao predlozio mi je kontracepciju kako bi mi se ciklus ustabilio itd. I rekao je da ce mi se kasnije i nakon prestanka uzimanja tableta ciklus ustabiliti. E sad, lindynette 20 pijem vec 2 godine, bez ikakve pauze, jer mi moj ginekolog govori da za to nema potrebe, vadila sam krv jednom, krvna slika je bila u redu, no medutim s vremenom sam pocela dobivati na tezini, inace imam 24 godine i oduvijek imam malo viska kg, smrsavila sam oko 15 kg nakon operacije, i sad mogu mogu reci da sam u roku 8-9 mjeseci dobila od 6-7 kg, postoji puno faktora zbpg kojih se to moglo desiti, stres kojeg imam i dr, medutim s vremenom sam skroz izgubila libido sto prepisujem tom dobitku kg ili tabletama, zatim, dosta cesto znam pasti u depresiju itd... u globali odlucila sam.samoinocijativno prestati uzimati tablete ili barem napraviti pauzu od njih, trudnocu ne zelim nikako ali zelim ponovo biti puna enegrije i htjela bih da mi se tijelo malo odmori i ocisti od sveg tog. Mene zanima sto mogu ocekivati nakon prestanka, dal je u redu imati odnose s prezervativom (govore ljudi da su cure plodnije nakon prestanka uzimanja kontracepcije) ili se moram suzdrzavati,jer trudnoca ne dolazi u obzir sad, druga stvar, dal stvarno postoji mogucnost da cei mensteuacije postat relativno redovne (znam da tijelo nije sat i nemoze sve bit tocno na dan i sat), i kakvi bi mi koraci bili ako nisu redovite menstruacije, papa uredan, nemam nikakvih vecih problema, cista na jajnicima nema, a uz sve to me jos strah da nakon prestanka uzimanja tableta ne dobim policisticne jajnike ili cistu neku, u globalu sto mogu ocekivati i kako se ponasati i kakav bi bio savjet Vaš, dal je pamerno napraviti pauzu ili se skroz skinuti s tableta (ovisno sto cu odluciti)

Ps. Mjenjala tablete nisam, odnprvog dana pijem lindynete, a i to ne bih htjela radije bi onda probala bez tableta nego da ih moram.mjenjati

Ispricavam se na dugom postu ali bas sam u nedoumici i zahvaljujem Vam se unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

08.12.2017. 14:55

Poštovana, prema svemu navedenom bilo bi dobro na neko vrijeme prestati s tabletama i pričekati da se ciklus regulira. Smetnje koje navodite moguća su nuspojava tableta. Nakon što dobijete krvarenje preporučam da učinite kompletnu hormonsku analizu i uzv pregled. Prema nalazima hormona (u prirodnom ciklusu) odlučit će se treba li kakva terapija.

IdaDida

08.12.2017. 17:15

Hvala vam na odgovoru,

Odlucila sam popiti zadnjih 9 tableta koje su mi ostale i prestati piti tablete, pa cemo vidjeti

Ivo Balenović, dr. med.

10.12.2017. 10:25

Nema na čemu.

laroche123

11.12.2017. 23:30

Jučer sam popila prvu pilulu nakon krvarenja, no krvarenje je trajalo samo jučer i bilo je oskudno, sad ne znam je li to uopće bila menstruacija i da li sam smjela popiti prvu pilulu. Da li da nastavim normalno piti i kakva je zaštita u tom slučaju?

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2017. 20:40

Poštovana, nastavite s uzimanjem tableta. Uobičajena pojava prilikom kontracepcije je oskudno krvarenje. Krvarenje ponekad može i izostati. Kontracepcijska učinkovitost nije smanjena.

laroche123

12.12.2017. 22:45

Ali krvarenje je nastupilo prije uzimanja pilula. Trebala sam cekati prvu menstruaciju da pocnem s uzimanjem pilula, tada je doslo do krvarenja koje je trajalo samo jedan dan. zato nisam sigurna je li to uopce bila menstruacija i da li sam zato trebala popiti pilulu.