Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lindynette 20


Autor Poruka

Sakis

28.11.2017. 21:50

Postovanje,
Vec dva meseca pijem LINDYNETTE 20, i primetila sam da mi kosa nenormalno opada od kad sam pocela njih piti. Drasticno je istanjena i svi u okolini su to primetili

Ivo Balenović, dr. med.

30.11.2017. 00:15

Poštovana, učinite hormonsku analizu. Tablete ne bi trebale biti razlog tome.

IdaDida

08.12.2017. 00:25

poštovani,

Trebam savjet, naime, prije otprilike 2-2.5 godine, bila sam na laparaskopiji zbog velike ciste (12 cm) na jajniku, imala sam neredovite menstrucije, s vremenom na vrijeme bolove itd. Nakon operacije sve je bilo dobro, jajnik mi je ostao netaknut, cista uklonjena, (cista se drzala s nekom stjenkom za stjenku jajnika).. Par mjeseci nakon operacije, neredovitost ciklusa mi je ostala, 2-3 mjeseca nakon operacije i doktor koji me i operirao predlozio mi je kontracepciju kako bi mi se ciklus ustabilio itd. I rekao je da ce mi se kasnije i nakon prestanka uzimanja tableta ciklus ustabiliti. E sad, lindynette 20 pijem vec 2 godine, bez ikakve pauze, jer mi moj ginekolog govori da za to nema potrebe, vadila sam krv jednom, krvna slika je bila u redu, no medutim s vremenom sam pocela dobivati na tezini, inace imam 24 godine i oduvijek imam malo viska kg, smrsavila sam oko 15 kg nakon operacije, i sad mogu mogu reci da sam u roku 8-9 mjeseci dobila od 6-7 kg, postoji puno faktora zbpg kojih se to moglo desiti, stres kojeg imam i dr, medutim s vremenom sam skroz izgubila libido sto prepisujem tom dobitku kg ili tabletama, zatim, dosta cesto znam pasti u depresiju itd... u globali odlucila sam.samoinocijativno prestati uzimati tablete ili barem napraviti pauzu od njih, trudnocu ne zelim nikako ali zelim ponovo biti puna enegrije i htjela bih da mi se tijelo malo odmori i ocisti od sveg tog. Mene zanima sto mogu ocekivati nakon prestanka, dal je u redu imati odnose s prezervativom (govore ljudi da su cure plodnije nakon prestanka uzimanja kontracepcije) ili se moram suzdrzavati,jer trudnoca ne dolazi u obzir sad, druga stvar, dal stvarno postoji mogucnost da cei mensteuacije postat relativno redovne (znam da tijelo nije sat i nemoze sve bit tocno na dan i sat), i kakvi bi mi koraci bili ako nisu redovite menstruacije, papa uredan, nemam nikakvih vecih problema, cista na jajnicima nema, a uz sve to me jos strah da nakon prestanka uzimanja tableta ne dobim policisticne jajnike ili cistu neku, u globalu sto mogu ocekivati i kako se ponasati i kakav bi bio savjet Vaš, dal je pamerno napraviti pauzu ili se skroz skinuti s tableta (ovisno sto cu odluciti)

Ps. Mjenjala tablete nisam, odnprvog dana pijem lindynete, a i to ne bih htjela radije bi onda probala bez tableta nego da ih moram.mjenjati

Ispricavam se na dugom postu ali bas sam u nedoumici i zahvaljujem Vam se unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

08.12.2017. 14:55

Poštovana, prema svemu navedenom bilo bi dobro na neko vrijeme prestati s tabletama i pričekati da se ciklus regulira. Smetnje koje navodite moguća su nuspojava tableta. Nakon što dobijete krvarenje preporučam da učinite kompletnu hormonsku analizu i uzv pregled. Prema nalazima hormona (u prirodnom ciklusu) odlučit će se treba li kakva terapija.

IdaDida

08.12.2017. 17:15

Hvala vam na odgovoru,

Odlucila sam popiti zadnjih 9 tableta koje su mi ostale i prestati piti tablete, pa cemo vidjeti

Ivo Balenović, dr. med.

10.12.2017. 10:25

Nema na čemu.

laroche123

11.12.2017. 23:30

Jučer sam popila prvu pilulu nakon krvarenja, no krvarenje je trajalo samo jučer i bilo je oskudno, sad ne znam je li to uopće bila menstruacija i da li sam smjela popiti prvu pilulu. Da li da nastavim normalno piti i kakva je zaštita u tom slučaju?

Ivo Balenović, dr. med.

12.12.2017. 20:40

Poštovana, nastavite s uzimanjem tableta. Uobičajena pojava prilikom kontracepcije je oskudno krvarenje. Krvarenje ponekad može i izostati. Kontracepcijska učinkovitost nije smanjena.

laroche123

12.12.2017. 22:45

Ali krvarenje je nastupilo prije uzimanja pilula. Trebala sam cekati prvu menstruaciju da pocnem s uzimanjem pilula, tada je doslo do krvarenja koje je trajalo samo jedan dan. zato nisam sigurna je li to uopce bila menstruacija i da li sam zato trebala popiti pilulu.

Ivo Balenović, dr. med.

15.12.2017. 16:30

Ako ste tek počeli s pilulama nastavite s uobičajenim uzimanjem. Ukoliko niste sigurni da li je to bila menstruacija koristite dodatnu zaštitu tijekom prvog ciklusa.

Plavaptica03

26.12.2017. 11:10

Postovanje,
Imam jedno pitanje. Pijem Lyndinette 20 prvi put u zivotu i nikad prije nisam pila kontracepcijske tablete. Pijem tablete (1.pakiranje) vec 10 dana . Pijem ih iskljucivo za kontracepciju. Premisljam se da ih ne pijem vise pa molim da mi odgovorite kad da ih prestanem piti (jel potrebno popiti cijeli blister pa prestati ili mogu bilokad ) i sto da ocekujem nakon prestanka tj.hoce li se pojaviti menstruacija ili ?
Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2017. 00:20

Poštovana, s uzimanjem tableta možete prestati kad god odlučite. Krvarenje bi trebalo nastupiti u roku dva do tri dana nakon prestanka uzimanja.