Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


logest


Autor Poruka

svetlanaa

02.04.2011. 16:35

Interesuje me da li upotreba ksalola (xanax, alprazolam) koji je anksiolitik i antidepresiv utice na efikasnost Logest tableta za kontracepciju? Da li treba da koristim dodatnu zastitu dok ga koristim?

Natalija Beljo, dr. med.

03.04.2011. 00:16

Svojim pacijenticama savjetujem da da.

marivo

15.04.2011. 20:40

Poštovanje

Pijem Logest dvije godine redovito.
U prošlom ciklusu, u trećem tjednu uzimanja tableta, zaboravila sam popiti jednu tabletu što sam shvatila tek kad sam došla do zadnje tablete i shvatila da se dan ne poklapa. Znam da je to jako glupo, inače jako pazim da redovito i na vrijeme pijem.
Napravila sam tada uobičajenu pauzu od tjedan dana, i zadnji dan pauze imala sam odnos, što znači da sam idući dan odmah počela s idućim pakiranjem tableta.
Je li moguće da je došlo do ovulacije zbog te propuštene tablete u trećem tjednu?
Zvala sam svog ginekologa, ali mi se baš nije posvetio, samo je rekao da s obzirom da već dvije godine pijem tablete nije tako jednostavno da dođe do ovulacije zbog jedne propuštene tablete.

Puno hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

15.04.2011. 22:40

Iako se nije posvetio dobro je rekao, zbog jedne preskočene tbl. neće tako brzo doći do ovulacije , pa možete biti mirni po tom pitanju i piti dalje po shemi.

edinna

16.04.2011. 12:05

Postovana doktorica,u posljednjih nekoliko dana imam probavnih problema i dnevno 2-3 proljeva.Oni nekako dodju prije termina za pilulu,i dva i po i vise sati poslije pilule.Da li takvo stanje u organizmu ipak moze "naskoditi" zastiti, ili bez obzira na te problema nema brige ako nije dosao proljev unutar 2 sata od pilule? Pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

17.04.2011. 22:40

Prođe dosta vremena, ali ipak koristite dodatnu zaštitu.

Studentica 1991

12.07.2011. 22:25

Poštovana!...Imam jedan problem.Naime već 3 godine pijem kontracepcijske pilule logest i u srijedu 6.7 sam zaboravila popiti tabletu (inače ih pijem oko 9 i pol navečer),te sam ih popila drugi dan ujutro oko 7 (što znači da nije prošlo 12 sati već 10 ).Moram napomenuti da je to bio drugi tjedan uzimanja tebleta.U nedjelju sam imala odnos bez zaštite te je partner ejakulirao.Dan nakon toga pojavio mi se smeđi iscjedak koji je jako malen i pojavi se svako toliko već 2 dana.Dali je moguće da sam trudna ?imam osjećaj kao pred menstruaciju iako je trebam dobiti tek za 6 dana pošto u petak prestajem piti tablete.
Hvala!

proljeće79

14.07.2011. 00:50

Poštovana doktorice,

Sat i pol nakon treće popijene tablete iz blistera imala sam proljev, ne tako jak. Pa me sad interesira treba li mi dodatna zaštita i koliko se moram dodatno štititi.

Puno hvala unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

14.07.2011. 22:26

Studentica1991 Sve ok, nema panike, pijete dovoljno dugo.
proljeće79 Popijte sljedeću tbl( odnosno dvije u jednom danu) i nemojte raditi pauzu.

proljeće79

15.07.2011. 00:15

Hvala doktorice,

ako sam dobro shvatila da popijem recimo za četvrtak (što je po pravilu) i za petak i idem normalno tabletu za tabletom tako da mi zadnja popijena tableta umjesto recimo planirane nedjelje, bude popijena u subotu. I nakon toga pauza sedam dana između blistera?

Još jednom hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

16.07.2011. 22:12

Tako je.

Ivana64

18.07.2011. 10:36

Poštovana doktorice!
Pijem logest već 4 mjeseca. Jučer mi se dogodilo da sam popila pogrešnu tabletu logesta u 2. tjednu, te sam zabunom popila istu tabletu za 3. tjedan (posljednju u nizu). Trebam li nstaviti piti tablete normalno ili prestati s korištenjem do sljedećeg pakiranja?
Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

18.07.2011. 22:45

Nastavite piti dalje po shemi , vratite se na drugi tjedan.

mina_1

18.07.2011. 22:50

Poštovana doktorice,

imam pitanje jer sam malo u panici, ni sama ne znam zašto Vas ovo nisam prije pitala. Ja sam naime s Yaza prešla na Logest, i s obzirom da sam recept uspjela dobiti tek zadnji dan placebo tablete, pitala sam ginekologicu kada ću početit piti Logest, ona mi je rekla da počnem normalno nakon te zadnje placebo tablete. Kada sam došla doma otvorila sam upute i vidjela da piše da se počinje piti dan poslije poslijednje aktivne tablete. To me zbunilo, ali sam nastavila piti normalno tablete. Od onda nisam imala odnose sa svojim dečkom, jer se nismo vidjeli, sve do prekjučer (danas sam popila 18. tabletu). I sada sam opet pročitala upute od Logesta i malo me panika hvata. Dečko inače nije izvršio snošaj u meni, to nikad ne prakticiramo, ali opet ako tablete ne djeluju kako treba uvijek postoji preejakulat, i zato me sada strah. Što vi mislite?

Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

19.07.2011. 22:56

Sad ste već pred mjesečnicom tako da nema panike.happy

Studentica 1991

20.07.2011. 12:25

Poštovana ! opet ja..
napisala sam Vam da sam imala smeđi iscjedak i za zaboravljenu tabletu(par postova prije )..naime meni je u nedjelju kad sam trebala dobiti menstruaciju bio smeđi iscjedak malo pojačan i ponedjeljak,ali u utorak ga već nije bilo ( nikako da dobijem pravu menstruaciju,već je stalno smeđi iscjedak malo pojačan,pa ga nema). Napravila sam test na trudnoću i bio je negativan(kupila sam onog od 50 kuna -piše da je 99% pouzdan-ali dali je ??). Neznam u čemu jeproblem i dali je problem da mi se nakon 3 godine korištenja logest tableta tako može proremetit ciklus ?
unaprijed hvala !

Natalija Beljo, dr. med.

21.07.2011. 12:15

Može , bitno da je test negativan. Vi nemojte sad raditi pauzu ,već nastavite s novim pakiranjem.

s_pf

22.10.2013. 23:15

Poštovani,

imam pitanje koje je vezano za samo djelovanje pilula i muči me već neko vrijeme, a cijeli internet mi nije ponudio odgovor. Zanima me što se točno događa kada se propusti tableta (izbacivanjem iz tijela - povraćanjem, proljevom), a ne popije se druga. Dakle, tablete se piju normalno, ta jedna nikada nije nadoknađena u tom tjednu. Trebalo bi doći do ovulacije taj mjesec, toliko mi je jasno, ali ako je, primjerice, ta tableta propuštena u posljednjem tjednu i u uputama je navedeno da bi se sljedeća kutija trebala piti onda odmah (zbog čega je to tako?) - ali samo u slučaju da je propuštena tableta popijena idućeg dana. Što se onda događa? Postoje li utjecaji na idući ciklus i ovulaciju, u sljedećem mjesecu, ako se pilule piju dalje normalno, sa sedmodnevnom pauzom? Ništa slično nije objašnjeno u uputama, a došlo je do toga da sam bila u situacijama kada sam se preplašila, ali nisam popila drugu tabletu (povratila par sati nakon što sam uzela tabletu ili imala mekanu stolicu 10 minuta nakon popijene tablete - za obje situacije piše da nema opasnosti i da je sve u redu ako se tablete piju redovito - dakle tableta zapravo nije propuštena i zaštita postoji, sve se odvija normalno).

Hvala Vam unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.10.2013. 17:55

Zadnje konstatacije su vam točne.
Propuštena u prvom tjednu je opasnost da se ne zakoči ovulacija u to vrijeme.
U zadnjem tjednu zbog reperkusija na idući ciklus u vidi probojnog krvarenja.

cyc

02.01.2014. 13:10

Poštovani,
Pijem logest, tek 2.kutiju otkako sam pocela. prvu kutiju sam popila, sve u redu, menstruacija je dosla nakon 3 dana od zadnje tablete. 2.kutiju sam pocela piti 27.og i 3 puta sam zaboravilaa i popila 15 min kasnije. Imala sam odnos i ejakulacija je bila, zanima me mogu li ostati trudna zbog takvih malih razlika u vremenu pijenja tablete i to jos s obzirom da je to bio 9.dan ciklusa sto znaci da jos nisu bili niti plodni dani?